Login en profiteer van extra voordeel
  • Domaine René Muré Gewurztraminer Orchidées Sauvages

Domaine René Muré Gewurztraminer Orchidées Sauvages

Witte wijn uit  ElzasFrankrijk


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 54 Spaarpunten i

Domaine René Muré Gewurztraminer Orchidées Sauvages is mooi geel van kleur met een gouden glinstering. De neus van deze biologische wijn is echt heerlijk met aroma's van rozen en exotisch fruit. Een elegante wijn, rond van smaak met tonen van passievrucht en citrus. De afdronk is zuiver, lang en fris.

Het "Orchidées Sauvages" verwijst naar de wilde orchideeën in de heuvels van Rouffach rond de wijngaard groeien. Dit gebied heeft een kalkstenen bodem en een micro-klimaat waardoor er een specifieke flora groeit, waaronder de wilde orchideeën. De Gewurztraminer druif komt in dit zonnige gebied helemaal tot zijn recht waar 's avonds de wind voor verkoeling zorgt. Hierdoor kan de druif gelijkmatig rijpen en brengt een fruitige elegante wijn.

Wijn- spijsadvies bij de Domaine René Muré Gewurztraminer Orchidées Sauvages: Natuurlijk heerlijk bij gerechten met foie gras, exotische gerechten en kazen zoals Munster of époisses.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Biologische wijn
Wijnhuis Domaine René Muré
Druivensoort Gewurztraminer
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Elzas
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Houdbaarheid5 jaar
Alcohol13.5%

Domaine Muré

Domaine Muré is een begrip in de Elzas. Het wijnhuis behoort tot de absolute top, mede door het bezit van het bijzondere terroir Clos Saint Landelin. Hier komen dan ook de meest beroemde wijnen van Muré vandaan. Domaine Muré is gevestigd net onder het dorp Rouffach in een relatief warm deel van de Elzas. Hier produceert het wijnhuis rijke wijnen, met veel aandacht voor het behoud van zuren en het in balans houden van restsuikers.

Domaine René Muré

Domaine René Muré is een familiebedrijf in de traditie van de Elzas. Opgericht in 1650 is het nu aan de 12de generatie om het domein verder uit te bouwen. Véronique en haar broer Thomas Muré (de wijnmaker) staan op dit moment aan het hoofd van het bedrijf, terwijl hun vader René zich langzaam uit het bedrijf terugtrekt. Het bedrijf omvat zo’n 25 hectare wijngaard, waarvan 12 hectare van de voortreffelijke Clos St. Landelin. Het bedrijf werkt volledig organisch en is dan ook biologisch gecertificeerd.

Misschien ook interessant