• Domaine René Muré Alsace

Domaine René Muré Alsace

Domaine René Muré Alsace is een frisse blend van 50% pinot blanc, 25% riesling and 25% pinot gris die op harmonieuze wijze de fruittonen met het droge van de wijn combineert. Super veelzijdig deze biologische Elzas wijn!

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
9,95
7,49
Ontvang 21 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Domaine René Muré hier >

Uitgebreide omschrijving

Domaine René Muré Alsace is een frisse blend van Pinot Blanc, Riesling en Pinot Gris die op harmonieuze wijze de fruittonen met het droge van de wijn combineert. Super veelzijdig deze biologische Elzas wijn!

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Biologische wijn
Wijnhuis Domaine René Muré
Druivensoort Pinot Blanc
Pinot Gris / Pinot Grigio
Riesling
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Elzas
Inhoud fles(cl)75cl
Houdbaarheid5 jaar
Alcohol12.5%

Domaine Muré

Domaine Muré is een begrip in de Elzas. Het wijnhuis behoort tot de absolute top, mede door het bezit van het bijzondere terroir Clos Saint Landelin. Hier komen dan ook de meest beroemde wijnen van Muré vandaan. Domaine Muré is gevestigd net onder het dorp Rouffach in een relatief warm deel van de Elzas. Hier produceert het wijnhuis rijke wijnen, met veel aandacht voor het behoud van zuren en het in balans houden van restsuikers.

Domaine René Muré

Domaine René Muré is een familiebedrijf in de traditie van de Elzas. Opgericht in 1650 is het nu aan de 12de generatie om het domein verder uit te bouwen. Véronique en haar broer Thomas Muré (de wijnmaker) staan op dit moment aan het hoofd van het bedrijf, terwijl hun vader René zich langzaam uit het bedrijf terugtrekt. Het bedrijf omvat zo’n 25 hectare wijngaard, waarvan 12 hectare van de voortreffelijke Clos St. Landelin. Het bedrijf werkt volledig organisch en is dan ook biologisch gecertificeerd.

Misschien ook interessant