• Domaine Mosnier Chablis Premier Cru Beauroy

Domaine Mosnier Chablis Premier Cru Beauroy

Domaine Mosnier Chablis Premier Cru Beauroy is een prachtige Bourgognewijn uit de Chablis. In deze Premier Cru zijn het heerlijke citrusfruit, de karakteristieke mineraliteit en de fraaie zuren mooi in balans. De complexe smaak van Beauroy is zacht en rond met geconcentreerd fruit en lange afdronk.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 2-5 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 69 Spaarpunten
23,95

Uitgebreide omschrijving

Domaine Mosnier Chablis Premier Cru Beauroy is een prachtige Bourgognewijn uit de Chablis. In deze Premier Cru zijn het heerlijke citrusfruit, de karakteristieke mineraliteit en de fraaie zuren mooi in balans. De complexe smaak van Beauroy is zacht en rond met geconcentreerd fruit en lange afdronk.

De wijngaarden zijn gelegen in Beine / Chablis (Poinchy) op twee verschillende percelen. Samen beslaan ze een oppervlakte van 1 hectare.

Vinificatie:Traditionele vinificatie met gecontroleerde temperaturen. De druiven worden zowel machinaal als handmatig geoogst.

Passend bij: aperitief, salades, vis, Oesters.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis/ -streek Bourgogne
Chablis
Domaine Mosnier
Wijnland Frankrijk
SmaakHet fruit, de fraaie mineraliteit en de zuren zijn bij deze wijn mooi in balans. Heerlijk geconcentreerd fruit, zacht en rond. Zeer complex. Lange afdronk. Traditionele vinificatie met gecontroleerde temperaturen. De druiven worden zowel machinaal als han
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal4

Bourgogne

Bourgogne is niet de meest productieve franse wijnstreek. Slechts iets meer dan 1% van de totaaloppervlakte van het agrarisch gebied is bebouwd met druiven. Toch zijn de wijnen uit dit gebied wereldberoemd. De duurste wijn gemaakt van de Pinot Noir komt uit dit gebied, Romanée-Conti. De duurste wijn gemaakt van de Chardonnay komt ook uit deze wijnregio. De wijngaarden van Bourgogne liggen vrijwel allemaal op de westelijke oevers van de rivier de Saône. Over of de Beaujolais wel of niet bij de Bourgogne hoort zijn de meningen verdeeld, organisatorisch in ieder geval wel. Een gebied dat zeker tot de Bourgogne behoort maar redelijk afgescheiden ligt is Chablis

Chablis

De wijngaarden liggen in een straal van 5 kilometer rond het stadje Chablis. De beste wijnen komen van de hellingen tegenover het stadje, aan de andere kant van het riviertje Serein. De grond bestaat uit een mengsel van kalk, klei en fossiele mosselen.

Dit wijnbouwgebied wordt vaak bedreigd door de vorst en dit tot ver in de maand mei. Er zijn twee technieken ter bestrijding van de vorst. De eerste is gebaseerd op het verwarmen door middel van oliekachels die men tussen de rijen wijnranken plaatst. De tweede techniek bestaat in het besproeien van de wijnranken met water, waardoor een ijslaag de jonge ranken voor verdere afkoeling beschermt.

De enige druivensoort die volgens de wet op herkomstbenaming (AOC) verbouwd mag worden is de beaunois, de plaatselijke benaming voor de chardonnay. Chablis is een beendroge witte wijn die geliefd is als begeleider van met name visgerechten (vooral aangeraden in combinatie met oesters), daarom ook wel oesterwater genoemd...

Domaine Mosnier

Het Domaine Mosnier is ontstaan uit de groeiende liefde van Sylvain Mosnier voor de wijngaarden van zijn grootvader. In de loop der jaren heeft Sylvain uitgebreid met wijngaarden verspreid over de Bourgogne en Chablis en heeft hij een moderne kelder gebouwd om hem de vereiste middelen te geven om zijn Chablis wijnen verder te ontwikkelen. Prachtige wijnen die dan ook regelmatig bekroond worden op vooraanstaande wijnconcours