• Domaine Gayda Villa Mon Reve 2017

Domaine Gayda Villa Mon Reve 2017

Rode wijn uit  Languedoc RoussillonFrankrijk


9.4
Beschikbaarheid: Nog 14 op voorraad
Ontvang 147 Spaarpunten i
49,95

Domaine Gayda Villa Mon Reve 2017

De vintage 2017 van Villa Mon Reve van Domaine Gayda is een bijzondere rode wijn afkomstig uit de Minervois La Livinière.  De uniek op het noorden gelegen syrah afkomstig uit een beschutte wijngaarde is de perfecte basis van deze heerlijke wijn. Voor deze vintage is de syrah aangevuld met 10% grenache. Samen vormt dit een complexe en toch elegante syrah wijn met een vleugje ceder hout uitlopend in een lange afdronk. 

Hout gerijpte syrah

Domaine Gayda Villa Mon Reve rijpt in 2000 ltr eiken houten vaten en in 1600 ltr betonnen tanks gedurende 20 maanden. Hierna wordt de wijn gebotteld en rijpt de wijn 6 maanden op fles. Hou er rekening mee dat deze wijn niet is gefilterd en dat er mogelijk wat bezinksel aanwezig is. De Domaine Gayda Villa Mon Reve 2017 is per 3 flessen verpakt in een mooi bedrukte kist. 

Een droom van een wijn!

De wijn is vernoemd naar “villa mon reve” een klein stenen cottage dat in de wijngaarden van La Livinière staat. Het verhaal begint jaren geleden bij de vorige eigenaar van domaine Gayda. Hij bouwde de cottage voor zijn ernstig zieke vrouw zodat ze, naar wat ze dachten, hun laatste gezamenlijke jaren konden doorbrengen in een idyllische setting omgeven door de mooie wijngaarden. Hier werd hun droom werkelijkheid toen de vrouw op miraculeuze wijze genas. Naar deze droom werd de cottage vernoemd: “Villa Mon Rêve”. Dit ongelofelijke verhaal is tevens de inspiratie voor deze wijn waarbij uiteindelijk na jaren werk men de beste noordelijk gelegen syrah heeft die deze uitzonderlijke wijn brengt. De Domaine Gayda “Villa Mon Rêve”!

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Relatiegeschenken
Biologische wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Domaine Gayda
Druivensoort Grenache
Syrah - Shiraz
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Languedoc Roussillon
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14%
Maximum aantal14

Domaine Gayda

Domaine Gayda ligt in de Languedoc aan de voet van de Pyreneeën, 25km zuid-west van Carcassonne, in het dorp Brugairolles. De eigenaren Tim Ford en Anthony Record hebben met de wijnmaker Vincent Chansault de krachten gebundeld om in 2004 een nieuwe wijnmakerij te bouwen. In deze wijnmakerij vind je de meest geavanceerde apparatuur, maar er wordt op een traditionele wijze en met grote zorg wijn geproduceerd. 

Bij Domaine Gayda heeft men passie voor traditionele druivenrassen, die zo natuurlijk mogelijk verbouwd worden in vele verschillende wijngaarden. Men oogst uitsluitend handmatig. Alle wijngaarden worden biologisch bewerkt en de rendementen worden lager dan gemiddeld gehouden ten gunste van de kwaliteit. 

De "4 terroirs" van Domaine Gayda

Domaine Gayda is meer dan alleen de wijnstokken rond de wijnmakerij. De wijngaarden verspreiden zich over de Languedoc en profiteren van de ongelooflijke "terroirs" van de regio. Van kalksteen tot graniet, van leisteen tot zandsteen, elk bodemtype draagt bij aan het specifieke karakter dat Domaine Gayda zoekt in de unieke diversiteit van dit prachtige landschap.

Misschien ook interessant