Login en profiteer van extra voordeel
  • Domaine Gayda T'Air d'Oc Sauvignon Blanc

Domaine Gayda T'Air d'Oc Sauvignon Blanc

Witte wijn uit  Frankrijk


9.6
Beschikbaarheid: Nog 5 op voorraad
Ontvang 18 Spaarpunten i

Domaine Gayda T'Air d'Oc Sauvignon Blanc is een frisse witte wijn met karakter. Deze sauvignon blanc heeft aangename tropische en citrustonen in zijn aroma en de smaak is heerlijk knisperend fris. Aangename wijn met fijne zuurgraad en zuivere afdronk.

De druiven voor de T’Air d’Oc sauvignon blanc komen uit Minervois: daar vind je kalkstenen plateaus waarop de sauvignon blanc druif het, ondanks het warme klimaat, verrassend goed doet.  De druiven worden erg vroeg geoogst om alle frisheid te behouden, eind augustus zijn de druiven al binnen. Een echte zomerwijn, heerlijk als aperitief of bij salades.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Domaine Gayda
Druivensoort Sauvignon Blanc
Wijnland Frankrijk
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol12.5%
Maximum aantal5

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Domaine Gayda

Domaine Gayda ligt in de Languedoc aan de voet van de Pyreneeën, 25km zuid-west van Carcassonne, in het dorp Brugairolles. De eigenaren Tim Ford en Anthony Record hebben met de wijnmaker Vincent Chansault de krachten gebundeld om in  2004 een nieuwe wijnmakerij te bouwen. In deze wijnmakerij vind je de meest geavanceerde apparatuur, maar er wordt op een traditionele wijze en met grote zorg wijn geproduceerd. 

Bij Domaine Gayda heeft met passie voor traditionele druivenrassen, die zo natuurlijk mogelijk verbouwd worden in vele verschillende wijngaarden. De oogst en uitsluitend handmatig. Alle wijngaarden worden biologisch bewerkt en de rendementen worden lager dan gemiddeld gehouden. Inmiddels stapelen de onderscheidingen zich op, met als hoogtepunt de verkiezing van ‘Beste witte wijn van Nederland’ voor de Viognier 2009 op het Proefschrift Wijnconcours en de selectie van de Chemin de Moscou als een van de 50 beste wijnen van Frankrijk!