Login en profiteer van extra voordeel
  • Domaine Gayda Figure Libre Freestyle Rouge

Domaine Gayda Figure Libre Freestyle Rouge

Rode wijn uit  Languedoc RoussillonFrankrijk


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 39 Spaarpunten i

Domaine Gayda Figure Libre Freestyle Rouge

Domaine Gayda Figure Libre Freestyle Rouge is een biologische rode wijn van verschillende druivensoorten. Het is een krachtige, levendige rijke rode wijn met expressieve aroma's van donker fruit, peper en kruiden zoals tijm, rozemarijn en laurier. De tannines zijn soepel en aangenaam. Afdronk is lang en zijde zacht.

Vernieuwende Franse wijn

Figure Libre Freestyle staat voor een ambitieuze reeks wijnen die zijn ontworpen om conventies op te schudden en nieuwe wegen in te slaan om de typische stijl van de Languedoc en Roussillon het best tot uitdrukking te brengen. Hij keert de appellatieregels de rug toe en staat voor de keuzevrijheid op het gebied van variëteiten, zowel monocepages als blend wijnen. Figure Libre Freestyle weerspiegelt een verlangen om buiten de gebaande paden te denken en druivensoorten samen te brengen die anders nooit in dezelfde fles zouden zijn samengekomen. En wat ons betreft een bijzonder smaakvol succes!

Unieke Franse rode blend wijn

Domaine Gayda Figure Libre Freestyle Rouge is een blend van 55% Syrah, 30% Grenache Noir, 10% Mourvèdre, 5% Carignan. De druiven worden met de hand geplukt, gesorteerd, ontsteeld waarna ze nogmaals gecheckt worden. De vinificatie is traditioneel zonder het toevoegen van zwavel in de rvs vaten met temperatuursregeling van 10 tot 30 dagen, dit is per druivensoort verschillend. Rijpen gedurende 9 maanden op de lees met batonnage. Hierna worden de beste vaten gebruikt voor deze blend en rijpt deze nog gedurende 2 maanden op eiken houten vaten. Het resultaat is een bijzonder smaakvolle organisch gecertificeerde en vegan friendly wijn.

Domaine Gayda Figure Libre Freestyle Rouge online bestellen

Wil je van deze rode Franse wijn thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Domaine Gayda Figure Libre Freestyle Rouge te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Domaine Gayda

Domaine Gayda ligt in de Languedoc aan de voet van de Pyreneeën, 25km zuid-west van Carcassonne, in het dorp Brugairolles. De eigenaren Tim Ford en Anthony Record hebben met de wijnmaker Vincent Chansault de krachten gebundeld om in 2004 een nieuwe wijnmakerij te bouwen. In deze wijnmakerij vind je de meest geavanceerde apparatuur, maar er wordt op een traditionele wijze en met grote zorg wijn geproduceerd. 

Bij Domaine Gayda heeft men passie voor traditionele druivenrassen, die zo natuurlijk mogelijk verbouwd worden in vele verschillende wijngaarden. Men oogst uitsluitend handmatig. Alle wijngaarden worden biologisch bewerkt en de rendementen worden lager dan gemiddeld gehouden ten gunste van de kwaliteit. 

De "4 terroirs" van Domaine Gayda

Domaine Gayda is meer dan alleen de wijnstokken rond de wijnmakerij. De wijngaarden verspreiden zich over de Languedoc en profiteren van de ongelooflijke "terroirs" van de regio. Van kalksteen tot graniet, van leisteen tot zandsteen, elk bodemtype draagt bij aan het specifieke karakter dat Domaine Gayda zoekt in de unieke diversiteit van dit prachtige landschap.

Misschien ook interessant