• Domaine Gayda Cépage Grenache

Domaine Gayda Cépage Grenache

Rode wijn uit  Frankrijk


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 21 Spaarpunten i
7,95

Domaine Gayda Cépage Grenache is een prachtige pure rode wijn waarin je de echte grenache kwaliteit tegenkomt. Explosief en toch elegant rood fruit met milde tannines en verrassende zuren. De afdronk is indrukwekkend lang. Dit is wat ze bedoelen met een "echte grenache wijn" puur fruit en geconcentreerd. Een rijke rode wijn met diepgang en levendig fruit.

De druiven zijn afkomstig van de terroirs La Livinière in de Minervois (kalksteen) en Maury (schiste) in de Roussillon. De grenache bouwt gewoonlijk zeer veel suikers op dat een hoog alcohol percentage tot gevolg kan hebben en de wijnen vaak te log maakt. In de Gayda Cépage Grenache is de frisheid behouden en de drinkbaarheid hoog. Probeer deze rode grenache wijn is licht gekoeld ook erg lekker, zeker de moeite waard om te proberen! 

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Domaine Gayda
Druivensoort Grenache
Wijnland Frankrijk
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14%

Domaine Gayda

Domaine Gayda ligt in de Languedoc aan de voet van de Pyreneeën, 25km zuid-west van Carcassonne, in het dorp Brugairolles. De eigenaren Tim Ford en Anthony Record hebben met de wijnmaker Vincent Chansault de krachten gebundeld om in  2004 een nieuwe wijnmakerij te bouwen. In deze wijnmakerij vind je de meest geavanceerde apparatuur, maar er wordt op een traditionele wijze en met grote zorg wijn geproduceerd. 

Bij Domaine Gayda heeft met passie voor traditionele druivenrassen, die zo natuurlijk mogelijk verbouwd worden in vele verschillende wijngaarden. De oogst en uitsluitend handmatig. Alle wijngaarden worden biologisch bewerkt en de rendementen worden lager dan gemiddeld gehouden. Inmiddels stapelen de onderscheidingen zich op, met als hoogtepunt de verkiezing van ‘Beste witte wijn van Nederland’ voor de Viognier 2009 op het Proefschrift Wijnconcours en de selectie van de Chemin de Moscou als een van de 50 beste wijnen van Frankrijk! 

Misschien ook interessant