Login en profiteer van extra voordeel
  • Domaine Gayda Collection Grenache

Domaine Gayda Collection Grenache

Rode wijn uit  Languedoc RoussillonFrankrijk


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 24 Spaarpunten i

Domaine Gayda Collection Grenache

Domaine Gayda Collection Grenache is een prachtige pure rode wijn waarin je de echte grenache kwaliteit tegenkomt. Explosief en toch elegant rood fruit met milde tannines en verrassende zuren. De afdronk is indrukwekkend lang. Dit is wat ze bedoelen met een "echte grenache wijn" puur fruit en geconcentreerd. Een rijke rode wijn met diepgang en levendig fruit.

Grenache wijn uit Minervois

De druiven zijn afkomstig van de terroirs La Livinière in de Minervois (kalksteen) en Maury (schiste) in de Roussillon. De grenache bouwt gewoonlijk zeer veel suikers op dat een hoog alcohol percentage tot gevolg kan hebben en de wijnen vaak te log maakt. In de Gayda Cépage Grenache is de frisheid behouden en de drinkbaarheid hoog. Probeer deze rode grenache wijn is licht gekoeld ook erg lekker, zeker de moeite waard om te proberen! 

Domaine Gayda Collection Grenache bestellen

Domaine Gayda Collection Grenache is een heerlijke wijn bij de borrel met charcuterie of een mooie paté, erg lekker bij lichte vleesgerechten, zoals parelhoen of een varkenskotelet. Ook is deze grenache vegan friendly en hier eenvouding online op flesjewijn.com te bestellen. Kan je niet wachten om van de DDomaine Gayda Collection Grenache te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Domaine Gayda
Druivensoort Grenache
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Languedoc Roussillon
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14%

Domaine Gayda

Domaine Gayda ligt in de Languedoc aan de voet van de Pyreneeën, 25km zuid-west van Carcassonne, in het dorp Brugairolles. De eigenaren Tim Ford en Anthony Record hebben met de wijnmaker Vincent Chansault de krachten gebundeld om in 2004 een nieuwe wijnmakerij te bouwen. In deze wijnmakerij vind je de meest geavanceerde apparatuur, maar er wordt op een traditionele wijze en met grote zorg wijn geproduceerd. 

Bij Domaine Gayda heeft men passie voor traditionele druivenrassen, die zo natuurlijk mogelijk verbouwd worden in vele verschillende wijngaarden. Men oogst uitsluitend handmatig. Alle wijngaarden worden biologisch bewerkt en de rendementen worden lager dan gemiddeld gehouden ten gunste van de kwaliteit. 

De "4 terroirs" van Domaine Gayda

Domaine Gayda is meer dan alleen de wijnstokken rond de wijnmakerij. De wijngaarden verspreiden zich over de Languedoc en profiteren van de ongelooflijke "terroirs" van de regio. Van kalksteen tot graniet, van leisteen tot zandsteen, elk bodemtype draagt bij aan het specifieke karakter dat Domaine Gayda zoekt in de unieke diversiteit van dit prachtige landschap.

Misschien ook interessant