• Domaine Tariquet Rosé de Pressée

Domaine Tariquet Rosé de Pressée

Domaine Tariquet Rosé de Pressée heeft een mooie heldere grenadinerode kleur. De neus is heel open en intens fruitig en doet denken aan frambozen en bloemblaadjes met subtiele hinten van zoete kruiden. In de smaak heerlijk rijp rood fruit, aardbeiden, rode kersen en frambozen. Levendige zuren, heerlijk sappig en opwekkend.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-8 werkdagen in huis
7,15
Ontvang 126 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Domaine du Tariquet hier >

Uitgebreide omschrijving

Domaine Tariquet Rosé de Pressée heeft een mooie heldere grenadinerode kleur. De neus is heel open en intens fruitig en doet denken aan frambozen en bloemblaadjes met subtiele hinten van zoete kruiden. In de smaak heerlijk rijp rood fruit, aardbeiden, rode kersen en frambozen. Levendige zuren, heerlijk sappig en opwekkend.

Vinificatie: Op roestvrij staal, na het direct persen van de blauwe druiven.

Breed in te zetten. Zowel op zichzelf als bij eten als zomerse salades, varkensvlees, gegrilde groente en vis of gevogelte van de barbecue.

Het Domaine Tariquet is van oudsher een Armagnacproducent. Grondlegger is Jean-Pierre Artaud, die werd opgevolgd door zijn schoonzoon Pierre Grassa. Diens zoon Yves gaf de stoot tot de modernisering van de wijnen, door vanaf 1982 ook droge witte wijnen te gaan maken. Toen Yves Grassa druivenrassen als chardonnay en sauvignon blanc aanplantte op de wijngaarden van zijn vader, vreesde Pierre dat hij de rest van zijn leven de onverkoopbare wijnen van zijn zoon Yves zou moeten drinken. Maar het liep anders. De wijnen van Domaine Tariquet, zowel wit als rosé, zijn wereldwijd een groot succes. Het is het resultaat van twee succesfactoren: de toewijding van een familiebedrijf en de toepassing van de allernieuwste technieken. Door de aanschaf van state-of-the-art apparatuur, zoals nieuwe oogstmachines en persen, speelt de familie snel in op de nieuwste ontwikkelingen. In combinatie met een perfecte verzorging van de wijngaarden zorgen deze noviteiten voor een hoge en constante kwaliteit van de wijnen. Het Domaine Tariquet is daardoor uitgegroeid tot één van de voornaamste en beste wijnproducenten van de Gascogne.

Specificaties

Wijnsoort Rosé wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Domaine du Tariquet
Druivensoort Cabernet Franc
Merlot
Syrah - Shiraz
Tannat
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Côtes de Gascogne
Inhoud fles(cl)75
Houdbaarheidis nu op dronk, 1 jaar bewaren.
Minimum aantal6

Domaine Tariquet

Domaine Tariquet wordt inmiddels geleid door de derde generatie wijnmakers. Toen Yves Grassa 25 jaar geleden druivensoorten als chardonnay en sauvignon blanc aanplantte op de wijngaarden van zijn vader, vreesde Pierre dat hij de rest van zijn leven onverkoopbare wijnen van zijn zoon Yves zou moeten drinken. Maar het liep anders. De witte en rosé wijnen van Domaine Tariquet in de Gascogne zijn wereldwijd een groot succes. Belangrijkste factoren: een toegewijde familie en de allernieuwste technieken.

Tariquet is inmiddels één van de voornaamste producenten van de Gascogne. Ze spelen snel in op de nieuwste ontwikkelingen, door het aanschaffen van state-of-the-art apparatuur, zoals nieuwe oogstmachines en persen. Deze noviteiten zorgen tevens voor een hoge en constante kwaliteit van hun wijnen.