• Domaine Tariquet Rosé de Pressée

Domaine Tariquet Rosé de Pressée

Domaine Tariquet Rosé de Pressée heeft een mooie heldere grenadinerode kleur. De neus is heel open en intens fruitig en doet denken aan frambozen en bloemblaadjes met subtiele hinten van zoete kruiden. In de smaak heerlijk rijp rood fruit, aardbeiden, rode kersen en frambozen. Levendige zuren, heerlijk sappig en opwekkend.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-8 werkdagen in huis
7,15
Ontvang 126 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Domaine du Tariquet hier >

Uitgebreide omschrijving

Domaine Tariquet Rosé de Pressée heeft een mooie heldere grenadinerode kleur. De neus is heel open en intens fruitig en doet denken aan frambozen en bloemblaadjes met subtiele hinten van zoete kruiden. In de smaak heerlijk rijp rood fruit, aardbeiden, rode kersen en frambozen. Levendige zuren, heerlijk sappig en opwekkend.

Vinificatie: Op roestvrij staal, na het direct persen van de blauwe druiven.

Breed in te zetten. Zowel op zichzelf als bij eten als zomerse salades, varkensvlees, gegrilde groente en vis of gevogelte van de barbecue.

Het Domaine Tariquet is van oudsher een Armagnacproducent. Grondlegger is Jean-Pierre Artaud, die werd opgevolgd door zijn schoonzoon Pierre Grassa. Diens zoon Yves gaf de stoot tot de modernisering van de wijnen, door vanaf 1982 ook witte wijnen te gaan maken. Toen Yves Grassa druivenrassen als chardonnay en sauvignon blanc aanplantte op de wijngaarden van zijn vader, vreesde Pierre dat hij de rest van zijn leven de onverkoopbare wijnen van zijn zoon Yves zou moeten drinken. Maar het liep anders. De wijnen van Domaine Tariquet, zowel wit als rosé, zijn wereldwijd een groot succes. Het is het resultaat van twee succesfactoren: de toewijding van een familiebedrijf en de toepassing van de allernieuwste technieken. Door de aanschaf van state-of-the-art apparatuur, zoals nieuwe oogstmachines en persen, speelt de familie snel in op de nieuwste ontwikkelingen. In combinatie met een perfecte verzorging van de wijngaarden zorgen deze noviteiten voor een hoge en constante kwaliteit van de wijnen. Het Domaine Tariquet is daardoor uitgegroeid tot één van de voornaamste en beste wijnproducenten van de Gascogne.

Specificaties

Wijnsoort Rosé wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Domaine du Tariquet
Druivensoort Cabernet Franc
Merlot
Syrah - Shiraz
Tannat
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Côtes de Gascogne
Inhoud fles(cl)75
Houdbaarheidis nu op dronk, 1 jaar bewaren.
Minimum aantal6

Domaine Tariquet

Tariquet is een familiebedrijf opgericht in 1912 door het echtpaar Hélène en Pierre Grassa. Zij werden opgevolgd door twee van hun kinderen Maité en Yves. Deze nieuwe generatie besloot om de Bas-Aramagnac, verbouwd op het eigenlandgoed, te bottelen en te verkopen onder de familienaam. Zo ontstond in 1982 de eerste Domaine du Tariquet wijn.

Een ware revolutie in de Gascogne, zo kun je het wijnmaken van Yves Grassa wel omschrijven. Hij nam de gedurfde beslissing om te kiezen voor het produceren van kwaliteitswijn en plantte Chardonnay, Sauvignon Blanc en Chenin Blanc aan. Een baanbrekende beslissing voor deze regio! Vervolgens ging hij experimenteren met nog niet eerder vertoonde blends, zoals Chardonnay-Sauvignon Blanc, Chenin Blanc-Chardonnay en de verrassende Ugni Blanc-Colombard. Deze wijnen werden snel opgenomen door de internationale wijnwereld en in 1987 werd Yves Grassa door het prestigieuze "Wine and Spirits Challenge" in Londen uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar.

Vandaag de dag vertegenwoordigen de twee zonen van Yves, Armin en Rémy, de 3e generatie Grassa. Tariquet is tot op de dag van vandaag de grootste witte wijnproducent in één appellatie in Frankrijk. Alle wijnen worden uitsluitend gemaakt met druiven die op het eigen landgoed groeien en worden gebotteld op het eigen domaine. Dit garandeert de kwaliteit van alle Tariquet wijnen.