• Domaine Tariquet Proefdoos

Domaine Tariquet Proefdoos

Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 117 Spaarpunten i
39,95

Proef dit trio van witte wijnen van Domaine Tariquet. Het zijn frisse aromatische witte wijnen die bij velen enorm in de smaak vallen en niet alleen heerlijk zijn om zo te drinken maar ook uitstekend combineren bij pasta's, salades, vis en lichte vleesgerechten.

In deze Domaine Tariquet Proefdoos tref je aan:

  • 2 flessen Domaine Tariquet Classic Côte de Gascogne
  • 2 flessen Domaine Tariquet Sauvignon Blanc
  • 2 flessen Domaine Tariquet Chardonnay

Domaine Tariquet Classic Côte de Gascogne: Prachtig intense wijn voor een droge fruitige witte. Het boeket onthult aroma's van bloemen en fris citrusfruit met aangename nuances van tropisch fruit. Licht en goed in balans. Deze Domaine Tariquet Classic Côte de Gascogne is een dorstlessend plezier om te drinken. Van de Ugni Blanc-druif werd vroeger vrijwel alleen Bas-Armagnac gemaakt, maar tegenwoordig is deze druif in blends met andere druiven een uitstekend onderdeel van frisse witte wijnen, voornamelijk uit het zuidwesten van Frankrijk. Deze druif zorgt voor finesse, structuur en de rijke smaken. De Colombard zorgt voor de fijne aroma's, frisheid en souplesse.

Domaine Tariquet Sauvignon Blanc: Zeer aantrekkelijk smaakpalet met aroma’s van zeer rijpe druiven met hinten van grapefruit, brem en bloesems die de wijn veel elegantie geven. De neus is zeer karakteristiek met intense maar zeer verfijnde florale tonen en minerale nuances. Het is een levendige, lichte en frisse, ronde en soepele wijn.

Domaine Tariquet Chardonnay: Tariquet Chardonnay is een frisse wijn met zowel kracht als finesse. Een gedeelte van de wijn heeft gerijpt op Franse eikenhouten vaten. Het resultaat is een zeer aromatisch bouquet met hinten van bloesems en verse boter. De ronde en rijke smaak doet denken aan geroosterd brood met nuances van vanille. Een smakelijke en toegankelijke wijn.

Domaine Tariquet

Tariquet is een familiebedrijf opgericht in 1912 door het echtpaar Hélène en Pierre Grassa. Zij werden opgevolgd door twee van hun kinderen Maité en Yves. Deze nieuwe generatie besloot om de Bas-Aramagnac, verbouwd op het eigenlandgoed, te bottelen en te verkopen onder de familienaam. Zo ontstond in 1982 de eerste Domaine du Tariquet wijn.

Een ware revolutie in de Gascogne, zo kun je het wijnmaken van Yves Grassa wel omschrijven. Hij nam de gedurfde beslissing om te kiezen voor het produceren van kwaliteitswijn en plantte Chardonnay, Sauvignon Blanc en Chenin Blanc aan. Een baanbrekende beslissing voor deze regio! Vervolgens ging hij experimenteren met nog niet eerder vertoonde blends, zoals Chardonnay-Sauvignon Blanc, Chenin Blanc-Chardonnay en de verrassende Ugni Blanc-Colombard. Deze wijnen werden snel opgenomen door de internationale wijnwereld en in 1987 werd Yves Grassa door het prestigieuze "Wine and Spirits Challenge" in Londen uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar.

Vandaag de dag vertegenwoordigen de twee zonen van Yves, Armin en Rémy, de 3e generatie Grassa. Tariquet is tot op de dag van vandaag de grootste witte wijnproducent in één appellatie in Frankrijk. Alle wijnen worden uitsluitend gemaakt met druiven die op het eigen landgoed groeien en worden gebotteld op het eigen domaine. Dit garandeert de kwaliteit van alle Tariquet wijnen.