• Domaine Tariquet Proefdoos

Domaine Tariquet Proefdoos

Proef dit trio van witte wijnen van Domaine Tariquet. Het zijn frisse aromatische witte wijnen die bij velen enorm in de smaak vallen en niet alleen heerlijk zijn om zo te drinken maar ook uitstekend combineren bij pasta's, salades, vis en lichte vleesgerechten.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
38,25
Ontvang 114 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Domaine du Tariquet hier >

Uitgebreide omschrijving

Proef dit trio van witte wijnen van Domaine Tariquet. Het zijn frisse aromatische witte wijnen die bij velen enorm in de smaak vallen en niet alleen heerlijk zijn om zo te drinken maar ook uitstekend combineren bij pasta's, salades, vis en lichte vleesgerechten.

In deze Domaine Tariquet Proefdoos tref je aan:

  • 2 flessen Domaine Tariquet Classic Côte de Gascogne
  • 2 flessen Domaine Tariquet Sauvignon Blanc
  • 2 flessen Domaine Tariquet Chardonnay

Domaine Tariquet Classic Côte de Gascogne: Prachtig intense wijn voor een droge fruitige witte. Het boeket onthult aroma's van bloemen en fris citrusfruit met aangename nuances van tropisch fruit. Licht en goed in balans. Deze Domaine Tariquet Classic Côte de Gascogne is een dorstlessend plezier om te drinken. Van de Ugni Blanc-druif werd vroeger vrijwel alleen Bas-Armagnac gemaakt, maar tegenwoordig is deze druif in blends met andere druiven een uitstekend onderdeel van frisse witte wijnen, voornamelijk uit het zuidwesten van Frankrijk. Deze druif zorgt voor finesse, structuur en de rijke smaken. De Colombard zorgt voor de fijne aroma's, frisheid en souplesse.

Domaine Tariquet Sauvignon Blanc: Zeer aantrekkelijk smaakpalet met aroma’s van zeer rijpe druiven met hinten van grapefruit, brem en bloesems die de wijn veel elegantie geven. De neus is zeer karakteristiek met intense maar zeer verfijnde florale tonen en minerale nuances. Het is een levendige, lichte en frisse, ronde en soepele wijn.

Domaine Tariquet Chardonnay: Tariquet Chardonnay is een frisse wijn met zowel kracht als finesse. Een gedeelte van de wijn heeft gerijpt op Franse eikenhouten vaten. Het resultaat is een zeer aromatisch bouquet met hinten van bloesems en verse boter. De ronde en rijke smaak doet denken aan geroosterd brood met nuances van vanille. Een smakelijke en toegankelijke wijn.

Domaine Tariquet

Domaine Tariquet wordt inmiddels geleid door de derde generatie wijnmakers. Toen Yves Grassa 25 jaar geleden druivensoorten als chardonnay en sauvignon blanc aanplantte op de wijngaarden van zijn vader, vreesde Pierre dat hij de rest van zijn leven onverkoopbare wijnen van zijn zoon Yves zou moeten drinken. Maar het liep anders. De witte en rosé wijnen van Domaine Tariquet in de Gascogne zijn wereldwijd een groot succes. Belangrijkste factoren: een toegewijde familie en de allernieuwste technieken.

Tariquet is inmiddels één van de voornaamste producenten van de Gascogne. Ze spelen snel in op de nieuwste ontwikkelingen, door het aanschaffen van state-of-the-art apparatuur, zoals nieuwe oogstmachines en persen. Deze noviteiten zorgen tevens voor een hoge en constante kwaliteit van hun wijnen.