• Domaine Tariquet Premieres Grives

Domaine Tariquet Premieres Grives

De wijn is mooi heldergoud van kleur. Expressieve rijke en exotische neus met hinten van citrusfruit. Krachtige en ronde wijn met een duidelijk zoetje, nectarine en mango, aangenaam appel, citrus en meloen. De frisheid, elegantie en mooie zuren maken deze wijn helemaal af.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-7 werkdagen in huis
11,35
Ontvang 33 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Domaine du Tariquet hier >

Uitgebreide omschrijving

De wijn is mooi heldergoud van kleur. Expressieve rijke en exotische neus met hinten van citrusfruit. Krachtige en ronde wijn met een duidelijk zoetje, nectarine en mango, aangenaam appel, citrus en meloen. De frisheid, elegantie en mooie zuren maken deze wijn helemaal af.

Wijn/Spijssuggestie:
Domaine Tariquet Premieres Grives is heerlijk op zichzelf, vanwege zijn intense fruitigheid, maar juist vanwege dat karakter past deze wijn ook uitstekend bij een verse fruitsalade of bij desserts op basis van wit en rood fruit. Fransen zouden deze wijn ook serveren bij foie gras, wit vlees of harde kazen, al dan niet met wat noten en abrikozen.

Extra informatie: Eén van de eerste tekenen van het einde van de herfst is de komst van de eerste lijsters. Op dat moment, ongeveer 1 maand nadat de druiven echt rijp zijn, oogst Tariquet de overrijpe Gros Manseng-druiven die de lijsters zo graag lusten. Dit resulteert in een delicate, elegante, intens aromatische en zeer karakteristieke wijn.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Domaine du Tariquet
Druivensoort Gros Manseng
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Côtes de Gascogne
Geur rijkdom in de geur maar ook frisheid. In de smaak een duidelijk zoetje, nectarine en mango, aangenaam appel, citrus en meloen
SmaakDe frisheid, elegantie en mooie zuren maken deze wijn helemaal af.
Inhoud fles(cl)75
Alcohol11.5%

Domaine Tariquet

Domaine Tariquet wordt inmiddels geleid door de derde generatie wijnmakers. Toen Yves Grassa 25 jaar geleden druivensoorten als chardonnay en sauvignon blanc aanplantte op de wijngaarden van zijn vader, vreesde Pierre dat hij de rest van zijn leven onverkoopbare wijnen van zijn zoon Yves zou moeten drinken. Maar het liep anders. De witte en rosé wijnen van Domaine Tariquet in de Gascogne zijn wereldwijd een groot succes. Belangrijkste factoren: een toegewijde familie en de allernieuwste technieken.

Tariquet is inmiddels één van de voornaamste producenten van de Gascogne. Ze spelen snel in op de nieuwste ontwikkelingen, door het aanschaffen van state-of-the-art apparatuur, zoals nieuwe oogstmachines en persen. Deze noviteiten zorgen tevens voor een hoge en constante kwaliteit van hun wijnen.

Misschien ook interessant