• Domaine Tariquet Réserve

Domaine Tariquet Réserve

Witte wijn uit  Côtes de GascogneFrankrijk


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 30 Spaarpunten i
10,75

Na 6 maanden rijping op vat worden de 4 variëteiten gemengd en laat men de blend een jaar rusten op lage temperatuur.

Het aroma van de wijn is een mooi samenspel tussen een verscheidenheid aan tonen van tropische vruchten (zoals perzik) vruchtenaroma’s en hinten van vanille (een resultaat van de houtrijping). De vier druivenrassen van Domaine Tariquet Réserve hebben elk hun eigen inbreng en dat resulteert in een heerlijke wijn met een krachtige afdronk.

Passend bij: aperitief, ganzenlever, pasta, Lichte vleesgerechten, Oude kaas, Wit vlees, Kalfsvlees.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Domaine du Tariquet
Druivensoort Chardonnay
Gros Manseng
Sauvignon Blanc
Sémillon
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Côtes de Gascogne
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75
HoudbaarheidFlessen staand, koel en donker bewaren. Om optimaal te genieten max 4 tot 5 jaar bewaren.

Domaine Tariquet

Tariquet is een familiebedrijf opgericht in 1912 door het echtpaar Hélène en Pierre Grassa. Zij werden opgevolgd door twee van hun kinderen Maité en Yves. Deze nieuwe generatie besloot om de Bas-Aramagnac, verbouwd op het eigenlandgoed, te bottelen en te verkopen onder de familienaam. Zo ontstond in 1982 de eerste Domaine du Tariquet wijn.

Een ware revolutie in de Gascogne, zo kun je het wijnmaken van Yves Grassa wel omschrijven. Hij nam de gedurfde beslissing om te kiezen voor het produceren van kwaliteitswijn en plantte Chardonnay, Sauvignon Blanc en Chenin Blanc aan. Een baanbrekende beslissing voor deze regio! Vervolgens ging hij experimenteren met nog niet eerder vertoonde blends, zoals Chardonnay-Sauvignon Blanc, Chenin Blanc-Chardonnay en de verrassende Ugni Blanc-Colombard. Deze wijnen werden snel opgenomen door de internationale wijnwereld en in 1987 werd Yves Grassa door het prestigieuze "Wine and Spirits Challenge" in Londen uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar.

Vandaag de dag vertegenwoordigen de twee zonen van Yves, Armin en Rémy, de 3e generatie Grassa. Tariquet is tot op de dag van vandaag de grootste witte wijnproducent in één appellatie in Frankrijk. Alle wijnen worden uitsluitend gemaakt met druiven die op het eigen landgoed groeien en worden gebotteld op het eigen domaine. Dit garandeert de kwaliteit van alle Tariquet wijnen.

Misschien ook interessant