• Domaine du Tariquet Dernières Grives Petit Manseng

Domaine du Tariquet Dernières Grives Petit Manseng

Deze Dernières Grives Petit Manseng van Domaine du Tariquet heeft een mooie bleekgouden kleur. Zeer elegant bouquet met veel fruit. Aroma's van abrikozen en daarna aroma's van vanille, geroosterde eik en hinten van noga. De neus is verder zeer complex met aroma's van fruit, kruiden en gele perzik. Een wijn met zeer intense tonen. Een prachtig uitgebalanceerde en volle wijn. De zoetheid en de aroma's van vanille en toast zorgen samen voor een heerlijk lange afdronk.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1–5 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 303 Spaarpunten
16,95

Uitgebreide omschrijving

Deze Dernières Grives Petit Manseng van Domaine du Tariquet heeft een mooie bleekgouden kleur. Zeer elegant bouquet met veel fruit. Aroma's van abrikozen en daarna aroma's van vanille, geroosterde eik en hinten van noga. De neus is verder zeer complex met aroma's van fruit, kruiden en gele perzik. Een wijn met zeer intense tonen. Een prachtig uitgebalanceerde en volle wijn. De zoetheid en de aroma's van vanille en toast zorgen samen voor een heerlijk lange afdronk.

Goed koud serveren bij een licht dessert, fruitsalade of bij tarte tatin. Ook heerlijk bij appeltaart, stroopwafelijs en andere toetjes op basis van wit fruit.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Dessertwijn
Wijnhuis/ -streek Côtes de Gascogne
Domaine du Tariquet
Druivensoort Petit Manseng
Wijnland Frankrijk
GeurZeer elegant bouquet met veel fruit. Aroma's van abrikozen die zich tot aroma's van vanille, geroosterde eik en hinten van noga ontwikkelen. De 2e neus is zeer complex met aroma's van fruit, kruiden en gele perzik.
SmaakEen wijn met zeer intense tonen, die door fruit worden verbeterd. Een volkomen gebalanceerde en volle wijn. De zoetigheid met aroma's van vanille en geroosterde eik geven een lange afdronk.
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Côtes de Gascogne

De Côtes de Gascogne is een wijnbouwgebied in Gascogne, gelegen in het zuidwesten van Frankrijk, in het Frans de Sud-Ouest genoemd. Het produceert vooral witte landwijn en ligt hoofdzakelijk in het departement Gers, onderdeel van het Franse regio Midi-Pyrénées. De classificatie Côtes de Gascogne betreft een Vin de Pays geproduceerd in de Armagnacstreek. Het zijn wijnen die bij velen goed in de smaak vallen door het aangename en toegangkelijke karater van de wijnen.

Domaine du Tariquet

Domaine du Tariquet wordt inmiddels geleid door de derde generatie wijnmakers. Toen Yves Grassa 25 jaar geleden druivensoorten als chardonnay en sauvignon blanc aanplantte op de wijngaarden van zijn vader, vreesde Pierre dat hij de rest van zijn leven onverkoopbare wijnen van zijn zoon Yves zou moeten drinken. Maar het liep anders. De witte en rosé wijnen van Domaine du Tariquet in de Gascogne zijn wereldwijd een groot succes. Belangrijkste factoren: een toegewijde familie en de allernieuwste technieken.

Tariquet is inmiddels één van de voornaamste producenten van de Gascogne. Ze spelen snel in op de nieuwste ontwikkelingen, door het aanschaffen van state-of-the-art apparatuur, zoals nieuwe oogstmachines en persen. Deze noviteiten zorgen tevens voor een hoge en constante kwaliteit van hun wijnen.