• Domaine Tariquet Dernières Grives Petit Manseng

Domaine Tariquet Dernières Grives Petit Manseng

Deze Dernières Grives Petit Manseng van Domaine Tariquet heeft een mooie bleekgouden kleur. Zeer elegant bouquet met veel fruit. Aroma's van abrikozen en daarna aroma's van vanille, geroosterde eik en hinten van noga. De neus is verder zeer complex met aroma's van fruit, kruiden en gele perzik. Een wijn met zeer intense tonen. Een prachtig uitgebalanceerde en volle wijn. De zoetheid en de aroma's van vanille en toast zorgen samen voor een heerlijk lange afdronk.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1–5 werkdagen in huis
19,49
Ontvang 57 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Domaine du Tariquet hier >

Uitgebreide omschrijving

Deze Dernières Grives Petit Manseng van Domaine Tariquet heeft een mooie bleekgouden kleur. Zeer elegant bouquet met veel fruit. Aroma's van abrikozen en daarna aroma's van vanille, geroosterde eik en hinten van noga. De neus is verder zeer complex met aroma's van fruit, kruiden en gele perzik. Een wijn met zeer intense tonen. Een prachtig uitgebalanceerde en volle wijn. De zoetheid en de aroma's van vanille en toast zorgen samen voor een heerlijk lange afdronk.

Goed koud serveren bij een licht dessert, fruitsalade of bij tarte tatin. Ook heerlijk bij appeltaart, stroopwafelijs en andere toetjes op basis van wit fruit.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Dessertwijn
Vegan wijn
Wijnhuis Domaine du Tariquet
Druivensoort Petit Manseng
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Côtes de Gascogne
GeurZeer elegant bouquet met veel fruit. Aroma's van abrikozen die zich tot aroma's van vanille, geroosterde eik en hinten van noga ontwikkelen. De 2e neus is zeer complex met aroma's van fruit, kruiden en gele perzik.
SmaakEen wijn met zeer intense tonen, die door fruit worden verbeterd. Een volkomen gebalanceerde en volle wijn. De zoetigheid met aroma's van vanille en geroosterde eik geven een lange afdronk.
Inhoud fles(cl)75

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Domaine Tariquet

Domaine Tariquet wordt inmiddels geleid door de derde generatie wijnmakers. Toen Yves Grassa 25 jaar geleden druivensoorten als chardonnay en sauvignon blanc aanplantte op de wijngaarden van zijn vader, vreesde Pierre dat hij de rest van zijn leven onverkoopbare wijnen van zijn zoon Yves zou moeten drinken. Maar het liep anders. De witte en rosé wijnen van Domaine Tariquet in de Gascogne zijn wereldwijd een groot succes. Belangrijkste factoren: een toegewijde familie en de allernieuwste technieken.

Tariquet is inmiddels één van de voornaamste producenten van de Gascogne. Ze spelen snel in op de nieuwste ontwikkelingen, door het aanschaffen van state-of-the-art apparatuur, zoals nieuwe oogstmachines en persen. Deze noviteiten zorgen tevens voor een hoge en constante kwaliteit van hun wijnen.

Misschien ook interessant