• Domaine Tariquet Classic Côte de Gascogne

Domaine Tariquet Classic Côte de Gascogne

Verkwikkend, frisse witte wijn. Droog (niet strak droog) fruitig wit. Het boeket onthult aroma's van bloemen en fris citrusfruit met aangename nuances van tropisch fruit. Licht en goed in balans. Deze wijn is een dorstlessend plezier om te drinken.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
5,95
Ontvang 15 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Domaine du Tariquet hier >

Uitgebreide omschrijving

Bij de Domaine Tariquet Classic Côte de Gascogne draagt elke druivensoort zijn steentje bij aan het karakter van deze wijn. De ugni blanc geeft ‘m finesse en structuur. De colombard zorgt voor fijne aroma’s, frisheid en souplesse, sauvignon voor stuivend fruit –kruisbessen- en gros manseng voor diepgang en mooie zuren. In de geur ruik je bloemen en citrus, met aangename nuances van tropisch fruit. De smaak is lichtvoetig en uitgebalanceerd.

Al met al is Domaine Tariquet Classic een heerlijke, droge en fruitige witte wijn, en een plezier om te drinken.

Van de Ugni Blanc-druif werd vroeger vrijwel alleen Bas-Armagnac gemaakt, maar tegenwoordig is deze druif in blends met andere druiven een uitstekend onderdeel van frisse witte wijnen, voornamelijk uit het zuidwesten van Frankrijk. Deze druif zorgt voor finesse, structuur en de rijke smaken. 

Domaine Tariquet Classic is heerlijk fris als aperitief, prima met wat charcuterie, maar ook aangenaam bij een lichte maaltijd, zoals met vis en zeevruchten of bij een zomerse salade.

Domaine Tariquet

Domaine Tariquet wordt inmiddels geleid door de derde generatie wijnmakers. Toen Yves Grassa 25 jaar geleden druivensoorten als chardonnay en sauvignon blanc aanplantte op de wijngaarden van zijn vader, vreesde Pierre dat hij de rest van zijn leven onverkoopbare wijnen van zijn zoon Yves zou moeten drinken. Maar het liep anders. De witte en rosé wijnen van Domaine Tariquet in de Gascogne zijn wereldwijd een groot succes. Belangrijkste factoren: een toegewijde familie en de allernieuwste technieken.

Tariquet is inmiddels één van de voornaamste producenten van de Gascogne. Ze spelen snel in op de nieuwste ontwikkelingen, door het aanschaffen van state-of-the-art apparatuur, zoals nieuwe oogstmachines en persen. Deze noviteiten zorgen tevens voor een hoge en constante kwaliteit van hun wijnen.