Login en profiteer van extra voordeel
  • Domaine Tariquet Chardonnay Tête de Cuvée

Domaine Tariquet Chardonnay Tête de Cuvée

Tête de Cuvée Chardonnay van Domaine Tariquet heeft een subtiele neus met aroma’s van bloemen en hinten van vanille. Complex eiken bouquet met tonen van verse boter en hazelnoten. Fris op het gehemelte, rijk en krachtig met prettige tonen van toast. De afdronk is lang en krachtig.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
14,95
Ontvang 42 Spaarpunten

Maak gratis account aan en ontdek de beste prijs

Kijk voor alle wijnen van Domaine du Tariquet hier >

Uitgebreide omschrijving

Tête de Cuvée Chardonnay van Domaine Tariquet heeft een subtiele neus met aroma’s van bloemen en hinten van vanille. Complex eiken bouquet met tonen van verse boter en hazelnoten. Fris op het gehemelte, rijk en krachtig met prettige tonen van toast. De afdronk is lang en krachtig.

“Tête de Cuvée” betekent vrij vertaald “het neusje van de zalm”, ofwel het beste van de oogst. De term stamt uit de Champagnestreek waar deze wordt gebruikt voor de allerbeste Champagnes. Domaine Tariquet trekt de parallel met zijn eigen wijnen en heeft zijn beste chardonnay de kwalificatie “Tête de Cuvée” meegegeven.

Vinificatie: 12 maanden op barriques van Frans eiken.

Wijn/Spijs:Breed in te zetten, zowel om los van te genieten als bij de maaltijd. Heerlijk bij visgerechten, wit vlees en kaasschotels, maar ook bij salade. Denk dan aan kip uit de oven met morieljes en room, zalm met een krokant gebakken huidje of juist pittig eten uit een van de verschillende Aziatische keukens.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Domaine du Tariquet
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Côtes de Gascogne
Inhoud fles(cl)75
HoudbaarheidOp dronk, ook nog 3-5 jaar laten liggen

Domaine Tariquet

Domaine Tariquet wordt inmiddels geleid door de derde generatie wijnmakers. Toen Yves Grassa 25 jaar geleden druivensoorten als chardonnay en sauvignon blanc aanplantte op de wijngaarden van zijn vader, vreesde Pierre dat hij de rest van zijn leven onverkoopbare wijnen van zijn zoon Yves zou moeten drinken. Maar het liep anders. De witte en rosé wijnen van Domaine Tariquet in de Gascogne zijn wereldwijd een groot succes. Belangrijkste factoren: een toegewijde familie en de allernieuwste technieken.

Tariquet is inmiddels één van de voornaamste producenten van de Gascogne. Ze spelen snel in op de nieuwste ontwikkelingen, door het aanschaffen van state-of-the-art apparatuur, zoals nieuwe oogstmachines en persen. Deze noviteiten zorgen tevens voor een hoge en constante kwaliteit van hun wijnen.