• Domaine Tariquet Amplitude

Domaine Tariquet Amplitude

Witte wijn uit  Sud-OuestFrankrijk


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 33 Spaarpunten i
11,95

Domaine Tariquet Amplitude is een droge witte wijn van de Gros Manseng druif. Een heerlijke aromatische wijn vol met frisse en fruitige tonen zoals rijpe peer, citrusfruit, exotisch, perzik, passievrucht, met een rijke en volle smaak, levendig, rijk, mooi droog, met in de finale fijne zuren.

De Gros Manseng druif die voor deze Domaine Tariquet Amplitude gebruikt is, is een lokale druif die veel wordt gebruikt voor het maken van (licht) zoete wijnen. Voor deze wijn heeft men de wijn echt op het fruit gemaakt. De vergisting vond plaats op lage temperatuur, op roestvrij staal waarna men het sap laat rusten op de fijne lie om de wijn mooie rijkdom te geven.

Wijn- spijssuggesites voor bij de Domaine Tariquet Amplitude: deze aromatische witte wijn is erg lekker bij carpaccio van zalm met limoen, garnalencocktail, varkenskotelet of kalfsvlees, maar ook bij pasta met paddenstoelen is het een fijne combinatie. 

Domaine Tariquet Amplitude: tip voor bij asperges

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Domaine du Tariquet
Druivensoort Gros Manseng
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Sud-Ouest
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
HoudbaarheidOp dronk, ook 2-3 jaar laten liggen
Alcohol12.5%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Domaine Tariquet

Tariquet is een familiebedrijf opgericht in 1912 door het echtpaar Hélène en Pierre Grassa. Zij werden opgevolgd door twee van hun kinderen Maité en Yves. Deze nieuwe generatie besloot om de Bas-Aramagnac, verbouwd op het eigenlandgoed, te bottelen en te verkopen onder de familienaam. Zo ontstond in 1982 de eerste Domaine du Tariquet wijn.

Een ware revolutie in de Gascogne, zo kun je het wijnmaken van Yves Grassa wel omschrijven. Hij nam de gedurfde beslissing om te kiezen voor het produceren van kwaliteitswijn en plantte Chardonnay, Sauvignon Blanc en Chenin Blanc aan. Een baanbrekende beslissing voor deze regio! Vervolgens ging hij experimenteren met nog niet eerder vertoonde blends, zoals Chardonnay-Sauvignon Blanc, Chenin Blanc-Chardonnay en de verrassende Ugni Blanc-Colombard. Deze wijnen werden snel opgenomen door de internationale wijnwereld en in 1987 werd Yves Grassa door het prestigieuze "Wine and Spirits Challenge" in Londen uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar.

Vandaag de dag vertegenwoordigen de twee zonen van Yves, Armin en Rémy, de 3e generatie Grassa. Tariquet is tot op de dag van vandaag de grootste witte wijnproducent in één appellatie in Frankrijk. Alle wijnen worden uitsluitend gemaakt met druiven die op het eigen landgoed groeien en worden gebotteld op het eigen domaine. Dit garandeert de kwaliteit van alle Tariquet wijnen.

Misschien ook interessant