• Domaine Tariquet Amplitude

Domaine Tariquet Amplitude

Domaine Tariquet Amplitude is een droge witte wijn van de Gros Manseng druif. Een heerlijke aromatische wijn vol met frisse en fruitige tonen zoals rijpe peer, citrusfruit, exotisch, perzik, passievrucht, met een rijke en volle smaak, levendig, rijk, mooi droog, met in de finale fijne zuren.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
11,45
Ontvang 33 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Domaine du Tariquet hier >

Uitgebreide omschrijving

Domaine Tariquet Amplitude is een droge witte wijn van de Gros Manseng druif. Een heerlijke aromatische wijn vol met frisse en fruitige tonen zoals rijpe peer, citrusfruit, exotisch, perzik, passievrucht, met een rijke en volle smaak, levendig, rijk, mooi droog, met in de finale fijne zuren.

De Gros Manseng druif die voor deze Domaine Tariquet Amplitude gebruikt is, is een lokale druif die veel wordt gebruikt voor het maken van (licht) zoete wijnen. Voor deze wijn heeft men de wijn echt op het fruit gemaakt. De vergisting vond plaats op lage temperatuur, op roestvrij staal waarna men het sap laat rusten op de fijne lie om de wijn mooie rijkdom te geven.

Wijn- spijssuggesites voor bij de Domaine Tariquet Amplitude: deze aromatische witte wijn is erg lekker bij carpaccio van zalm met limoen, garnalencocktail, varkenskotelet of kalfsvlees, maar ook bij pasta met paddenstoelen is het een fijne combinatie. 

Domaine Tariquet Amplitude: tip voor bij asperges

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Domaine du Tariquet
Druivensoort Gros Manseng
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Sud-Ouest
Inhoud fles(cl)75cl
HoudbaarheidOp dronk, ook 2-3 jaar laten liggen
Alcohol12.5%

Domaine Tariquet

Domaine Tariquet wordt inmiddels geleid door de derde generatie wijnmakers. Toen Yves Grassa 25 jaar geleden druivensoorten als chardonnay en sauvignon blanc aanplantte op de wijngaarden van zijn vader, vreesde Pierre dat hij de rest van zijn leven onverkoopbare wijnen van zijn zoon Yves zou moeten drinken. Maar het liep anders. De witte en rosé wijnen van Domaine Tariquet in de Gascogne zijn wereldwijd een groot succes. Belangrijkste factoren: een toegewijde familie en de allernieuwste technieken.

Tariquet is inmiddels één van de voornaamste producenten van de Gascogne. Ze spelen snel in op de nieuwste ontwikkelingen, door het aanschaffen van state-of-the-art apparatuur, zoals nieuwe oogstmachines en persen. Deze noviteiten zorgen tevens voor een hoge en constante kwaliteit van hun wijnen.