• Domaine du Fagnard Pomerol

Domaine du Fagnard Pomerol

Soepele en klassieke Bordeaux, op basis van vrijwel uitsluitend merlot, met 10% cabernet franc voor frisheid en ruggengraat. Heerlijk rokerig, kersen en pruimen, vleugje tabak en laurier, met een romige en zachte smaak, afgerond en verleidelijk; klassieke Pomerol.

 

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-7 werkdagen in huis
23,50
Ontvang 69 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Uitgebreide omschrijving

De wijnen uit de Pomerol hebben een zeer bijzonder, heel eigen karakter. Ze worden meestal gemaakt op basis van veel merlot, met een slechts een kleine hoeveelheid cabernet. Dat is ook hier het geval: 90% van de blend bestaat uit merlot, en 10% cabernet sauvignon is toegevoegd voor de frisheid en de ruggengraat. Het toont weer eens aan dat het plateau van Pomerol, waar dit wijngoed zich bevindt hét gebied in de Bordeaux is waar heerlijke merlot-wijnen worden gemaakt, heerlijk fruit, soepel en afgerond.

Domaine du Fagnard Pomerol is een soepele en klassieke Bordeaux, op basis van vrijwel uitsluitend merlot, met 10% cabernet franc voor frisheid en ruggengraat. Heerlijk rokerig, kersen en pruimen, vleugje tabak en laurier, met een romige en zachte smaak, afgerond en verleidelijk; klassieke Pomerol.

Domaine du Fagnard Pomerol is een wijn voor bij Franse klassiekers als entrecôte met ‘sauce Bordelaise’ of gerechten uit andere streken,  zoals Boeuf Bourguignonne of coq au vin. Serveer de wijn op 16-18 graden

Het Domaine de Fagnard is een van die typische kleine familiebezittingen van de Pomerol, waar je nog kleinschalige bedrijven vindt. We vinden het château in de gemeente Pomerol, tegenover het bekende  Château La Pointe, aan de zuidwestkant van de appellation. De ondergrond is hier iets lichter van structuur dan op het centrale deel van het plateau, en dat levert wijnen op die heerlijk elegant en soepel van karakter zijn. Je proeft dat dit een wijn is die afkomstig is van een van de meest prestigieuze terroirs van de Bordeaux.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Merlot
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Bordeaux
Pomerol
Smaakheerlijke rokerig, sappig
Inhoud fles(cl)75
Houdbaarheidis nu op dronk, kan nog 5 jaar liggen
Maximum aantal5