• Domaine du Fagnard Pomerol

Domaine du Fagnard Pomerol

Soepele en klassieke Bordeaux, op basis van vrijwel uitsluitend merlot, met 10% cabernet franc voor frisheid en ruggengraat. Heerlijk rokerig, kersen en pruimen, vleugje tabak en laurier, met een romige en zachte smaak, afgerond en verleidelijk; klassieke Pomerol.

 

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-7 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 69 Spaarpunten
23,50

Uitgebreide omschrijving

De wijnen uit de Pomerol hebben een zeer bijzonder, heel eigen karakter. Ze worden meestal gemaakt op basis van veel merlot, met een slechts een kleine hoeveelheid cabernet. Dat is ook hier het geval: 90% van de blend bestaat uit merlot, en 10% cabernet sauvignon is toegevoegd voor de frisheid en de ruggengraat. Het toont weer eens aan dat het plateau van Pomerol, waar dit wijngoed zich bevindt hét gebied in de Bordeaux is waar heerlijke merlot-wijnen worden gemaakt, heerlijk fruit, soepel en afgerond.

Domaine du Fagnard Pomerol is een soepele en klassieke Bordeaux, op basis van vrijwel uitsluitend merlot, met 10% cabernet franc voor frisheid en ruggengraat. Heerlijk rokerig, kersen en pruimen, vleugje tabak en laurier, met een romige en zachte smaak, afgerond en verleidelijk; klassieke Pomerol.

Domaine du Fagnard Pomerol is een wijn voor bij Franse klassiekers als entrecôte met ‘sauce Bordelaise’ of gerechten uit andere streken,  zoals Boeuf Bourguignonne of coq au vin. Serveer de wijn op 16-18 graden

Het Domaine de Fagnard is een van die typische kleine familiebezittingen van de Pomerol, waar je nog kleinschalige bedrijven vindt. We vinden het château in de gemeente Pomerol, tegenover het bekende  Château La Pointe, aan de zuidwestkant van de appellation. De ondergrond is hier iets lichter van structuur dan op het centrale deel van het plateau, en dat levert wijnen op die heerlijk elegant en soepel van karakter zijn. Je proeft dat dit een wijn is die afkomstig is van een van de meest prestigieuze terroirs van de Bordeaux.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis/ -streek Bordeaux
Pomerol
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Merlot
Wijnland Frankrijk
Smaakheerlijke rokerig, sappig
Inhoud fles(cl)75
Houdbaarheidis nu op dronk, kan nog 5 jaar liggen
Maximum aantal7

Bordeaux

De wereldberoemde wijnstreek Bordeaux ligt aan de Garonne, de Dordogne en de Gironde. Er zijn verschillende wijndistricten in het gebied die elk hun eigen wijnsoorten hebben. In de Bordeaux zijn er verschillende classificatiesystemen waaruit gelezen zou kunnen worden wat de beste wijnen van de Bordeaux zijn. Beroemd is de eenmalig opgestelde lijst (op twee correcties na) met wijnen uit de Médoc, Graves, Sauternes en Barsac, de Bordeauxwijn (classificatie 1855). Daarnaast is er, onder andere, de om de tien jaar wisselende lijst in de Saint-Émilion aan de andere kant van de rivier

Pomerol

Pomerol is een AOC voor rode wijnen uit een relatief klein gebied grenzend aan Saint-Emilion op de rechteroever van de Dordogne, bij Libourne. De beste wijnen uit de Pomerol kunnen zich gerust meten met die uit de Haut-Médoc. Eén van die wijnen is Château Pétrus. Van deze wijn wordt er maar weinig geproduceerd en in mindere jaren is er zelfs geen productie.

De hoofdzakelijk van de Merlot gemaakte wijnen, bezitten een diepe kleur, een intense geur met daarin veel aardse nuances en romig, kruidig bessenfruit, gecombineerd met vanille, truffels e.d. De smaak is vol en krachtig, met aardse impressies en veel romig fruit, kruiden en vanille. Men zegt wel eens dat Pomerols het beste van de wijnen uit de Haut-Médoc en de Saint-Emilion in zich verenigen: de distinctie en complexiteit van de Médocs en de rijpe rijkdom en aardsheid van de Saint-Emilions.