Login en profiteer van extra voordeel
  • Domaine Cazes Muscat de Rivesaltes Blanc

Domaine Cazes Muscat de Rivesaltes Blanc

Witte wijn uit  Languedoc RoussillonFrankrijk


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 36 Spaarpunten i

De zoete wijnen van Rivesaltes heten 'vin doux naturel'. Naturel omdat er geen suiker aan is toegevoegd. Halverwege de gisting breken de boeren het proces af door een scheutje brandewijn bij de most te gieten. Dan houd je onvergiste druivensuikers over, vandaar. Die maken het zoet. Weelderig, intens, zoet, dat ervoor zorgt dat de wijnen lang kunnen rijpen. Ze zijn onverwoestbaar!

Deze Rivesaltes Blanc is een frisse, zoete witte wijn met heerlijke aroma’s van citrusvruchten, exotische vruchten, perzik en abrikoos. Zeer complex, zonder log te worden. De wijn blijft aantrekkelijk en heeft een hele fraaie, rijke smaak.

Serveer de wijn bij desserts met wit fruit en vanille. Tevens erg lekker bij blauwschimmelkazen.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Dessertwijn
Biologische wijn
Vegan wijn
Kleine flesjes
Wijnhuis Domaine Cazes
Druivensoort Muscat
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Languedoc Roussillon
GeurFrisse witte wijn met aroma's van citrusvruchten, exotische vruchten, perzik en abrikoos. Zeer complex zonder log te worden.De wijn blijft aantrekkelijk
SmaakHele fraaie rijke smaak. Traditioneel. Vanaf de oogst van 2003 is de wijn biologisch gekwalificeerd. Cazes produceert al vanaf 1997 biologisch.
Inhoud fles(cl)37.5
HoudbaarheidKan 10 jaar bewaard worden.

Domaine Cazes

Domaine Cazes is één van de grootste en meest toonaangevende biodynamische wijnhuizen van Europa. Hun visie is het ecosysteem in vrijheid zijn werk te laten doen met gezondere wijngaarden en zuivere, levendige en smaakvolle wijn tot gevolg. Het proces wordt volledig gecontroleerd door 'Ecocert', de officiële instantie die alleen bij het naleven van zeer strenge regels het 'Eco certificaat' toekent.

Verschillende wijnboeren in Roussillon hebben hun kennis en materiaal gebundeld om een commerciële structuur te creëeren, om zo aan de vraag te voldoen van vele mensen over de continenten heen. Domaine Cazes is toonaangevend in deze groep en behoort tot de topproducenten in de Roussillon.