Login en profiteer van extra voordeel
  • Domaine Cazes Muscat de Rivesaltes Blanc

Domaine Cazes Muscat de Rivesaltes Blanc

Witte wijn uit  Languedoc RoussillonFrankrijk


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 45 Spaarpunten i

Domaine Cazes Muscat de Rivesaltes Blanc

Deze Rivesaltes Blanc is een frisse, zoete witte wijn met heerlijke aroma’s van citrusvruchten, exotische vruchten, perzik en abrikoos. Zeer complex, zonder log te worden. De wijn blijft aantrekkelijk en heeft een hele fraaie, rijke smaak.

Vin Doux Naturel

De zoete wijnen van Rivesaltes heten 'vin doux naturel'. Naturel omdat er geen suiker aan is toegevoegd. Halverwege de gisting breken de boeren het proces af door een scheutje brandewijn bij de most te gieten. Dan houd je onvergiste druivensuikers over en deze natuurlijke suikers maken deze dessertwijn zoet.

Biologische dessertwijn

Muscat de Rivesaltes Blanc wordt gemaakt door Domaine Cazes, één van de beste producenten voor muskaatwijnen in de Rivesaltes streek. Het familiebedrijf loopt al jaren voorop door hun vooruitstrevende manier van wijn maken, met gezond behoud van tradities. Op Domaine Cazes produceert men al vanaf 1997 volledig biologisch en later biodynamisch. Vanaf het oogstjaar 2003 zijn al hun wijnen Ecocert gecertificeerd. Hun biodynamische Muscat de Rivesaltes is een Vin Doux Naturel met aangesterkt alcoholpercentage tot 15%.

Zoete Muskaatwijn

De wijn is volledig gemaakt van muskaatdruiven met een verdeling van 50% Muscat d'Alexandrie en 50% Muscat Petit Grain. De druiven worden traditioneel gevinifieerd met een rijping op houten vaten. De Muscatwijn heeft een zeer goed bewaarpotentieel en kan wel tot 10 jaar bewaard worden. Door zijn veroudering geeft de wijn andere geuren zoals karamel, noten en rozijnen. De complexe, expressieve en rijke dessertwijn combineert fantastisch bij een schaal aardbeien of desserts met wit fruit en vanille, exotisch fruit en blauwschimmelkazen.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Dessertwijn
Biologische wijn
Kleine flesjes
Wijnhuis Domaine Cazes
Druivensoort Muscat
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Languedoc Roussillon
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)37.5
HoudbaarheidKan 10 jaar bewaard worden.
Alcohol15%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Domaine Cazes

Domaine Cazes is één van de grootste en meest toonaangevende biodynamische wijnhuizen van Europa. Hun visie is het ecosysteem in vrijheid zijn werk te laten doen met gezondere wijngaarden en zuivere, levendige en smaakvolle wijn tot gevolg. Het proces wordt volledig gecontroleerd door 'Ecocert', de officiële instantie die alleen bij het naleven van zeer strenge regels het 'Eco certificaat' toekent.

Verschillende wijnboeren in Roussillon hebben hun kennis en materiaal gebundeld om een commerciële structuur te creëeren, om zo aan de vraag te voldoen van vele mensen over de continenten heen. Domaine Cazes is toonaangevend in deze groep en behoort tot de topproducenten in de Roussillon.

Misschien ook interessant