• Dom Pérignon Blanc Vintage 2012

Dom Pérignon Blanc Vintage 2012

Champagne uit  ChampagneFrankrijk


9.4
Beschikbaarheid: Nog 6 op voorraad
Ontvang 612 Spaarpunten i
204,50

Dom Pérignon Blanc Vintage 2012

Dom Pérignon Blanc Vintage 2012 is zo'n iconische Champagne die bij de liefhebbers eigenlijk geen verdere introductie nodig heeft. Dit is pure kwaliteit en smaak, witgoud gekleurd met een levendige en verfijnde mousse. Bij het inschenken ruik je een variatie van geuren. Het bouquet is stevig en neemt je mee langs een spoor van poederachtige, witte bloemen en nectarachtige abrikoos. Tot slot de frisheid van rabarber, munt, de mineraliteit van as en witte peper! Bij de eerste slok proef je de energie van deze champagne. Als je de wijn opent, volgt meteen een levendig spektakel: een onstuimige explosie met een verkwikkende sensatie. Het accent ligt vooral op zure en bittere tonen en dat zorgt voor een strakke afdronk met gember, tabak en toast. Heel bijzonder!

Dom Pérignon maakt enkel vintage Champagne

Dom Pierre Pérignon nam in 1668 de taak over als keldermeester in de Abbey van Hautvillers. 47 jaar lang bleef hij ontdekken en uitvinden om de kwaliteit van de druiven te verbeteren met nieuwe technieken in de wijnbouw. Dom Pérignon zag het als zijn persoonlijke missie om de beste wijn ter wereld te maken en uitsluitend 'vintage only'.

Champagne vintage 2012

Voor wijnmakers was 2012 een jaar vol tegenstellingen. Het was een jaar met een fantastische oogst, maar er moesten wel eerst wat problemen overwonnen worden. De natuur was onvoorspelbaar en onverbiddelijk: stevige vorst in de winter en in het voorjaar, en tijdens de bloeiperiode een stortvloed aan regen, hagelstormen en perioden van kou. De zomer kende verschillende hittegolven. De warmte en droogte waren erg gunstig voor het rijpingsproces en deden zorgen over de gezondheid van de druiven verdwijnen. De oogst duurde van 10 tot 26 september. De smaak van de druiven bleek direct veelbelovend: een mooie balans tussen fris en gul.

Dom Pérignon Blanc Vintage 2012 bestellen

Een Dom Pérignon Champagne als deze is echt een genot om te drinken, smaakt zo heerlijk of in combinatie met kreeft, krab, kaviaar, foie gras en aardbeien Wil je van deze Champagne thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Dom Pérignon Blanc Vintage 2012 te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Champagne
Mousserend wit
Wijnhuis Dom Pérignon
Druivensoort Chardonnay
Pinot Noir
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Champagne
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol12.5%
Maximum aantal6

Misschien ook interessant