• Delbeck Champagne Brut Heritage

Delbeck Champagne Brut Heritage

Mousserende wijn uit  ChampagneFrankrijk


9.4
Beschikbaarheid: Uitverkocht
Ontvang 78 Spaarpunten i
26,95

Delbeck Champagne Brut Heritage

Delbeck Champagne Brut Heritage heeft aroma's van citrus en toast, peer en limoen, hazelnoten, geroosterde amandelen. Vol van smaak en kruidig, mild en verleidelijk. Een Brut Champagne met een fijne aangename mousse, lengte, heerlijk mild en rijp.

Hoe wordt Delbeck Champagne gemaakt?

Voor deze Brut Champagne wordt eerst een basiswijn gemaakt van chardonnay en pinot noir. Aan de blend wordt wat vin de réserve toegevoegd, wijn uit oudere jaren, voor meer complexiteit en het creëren van de typische huisstijl. Daarna volgt de gisting op fles, zoals bij alle Champagnes. Na het verblijf op fles volgt de definitieve botteling en een lichte dosage. Hiermee wordt het perfecte evenwicht tussen zuren en zoet te gecreërd en ontstaat een mooie complexiteit.

Wijn- Spijsadvies voor bij de Delbeck Champagne

Feestelijk als aperitief en heerlijk bij gerookte zalm, gebakken forel met geroosterde amandelen.

Historisch Champagnehuis

Van origine is Delbeck een van de oude en historische champagnehuizen, opgericht in 1832. Het huis was lang succesvol, en nam in de loop der tijd ook collega-huis Bricout over. Maar de crisis aan het begin van de 21e eeuw eiste zijn tol, en in 2003 hield Delbeck als zodanig op te bestaan. Twee grote huizen ontfermden zich over de erfenis: LVMH en Vranken-Pommery-Monopole. De wijngaarden gingen naar LVMH, dat als strategie heeft zijn wijngaardbezit uit te breiden. Het merk Delbeck is sindsdien toegevoegd aan de portfolio van het succesvolle huis van  Paul-François Vranken, die onder dit label twee lekkere Champagnes maakt: Brut Heritage en Rosé Heritage. Een slimme zet, die mooi gebruik maakt van de bekendheid van dit mooie, historische Champagnemerk.

Specificaties

Wijnsoort Mousserende wijn
Champagne
Mousserend wit
Wijnhuis Delbeck Champagne
Druivensoort Chardonnay
Pinot meunier
Pinot Noir
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Champagne
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol12.5%