• De Toren Fusion V 2016

De Toren Fusion V 2016

Rode wijn uit  StellenboschZuid Afrika


9.6
Beschikbaarheid: Nog 14 op voorraad
Ontvang 117 Spaarpunten i
39,95

De Toren Fusion V 2016 is een prachtige rode wijn uit Stellenbosch Zuid-Afrika. Diep rood van kleur met aroma's van donker rood fruit zoals bramen en bosbessen met een hint van specerijen, koffie en cederhout. De smaak is krachtig en robuust met rijp rood fruit en elegante maar stevige tannines. Bijzonder aangename afdronk met intensiteit en lengte.

De Toren Fusion V 2016 is dit jaar een blend van 52% Cabernet sauvignon, 14% cabernet franc, 16% malbec, 11% merlot en 7% petit verdot. Samenstelling varieert per jaargang, cabernet sauvignon immer circa 55%. De wijn ondergaat een traditionele rode wijnbereiding en verblijft daarna 12 maanden op eikenvaten. De werkwijze op de winery is compleet biologisch maar niet gecertificeerd. Na de houtopvoeding wordt de wijn geblend en gebotteld. Bij De Toren wordt er volledig gewerkt met zwaartekracht, om de wijn door de kelder te verplaatsen. Vanaf het moment van persen tot en met de botteling wordt er gebruikt gemaakt van de zwaartekracht. Daar er gewerkt wordt met zwaartekracht, kennen de wijnen een andere tanninestructuur en zijn ook in hun jeugd goed inzetbaar in de gastronomie. Echter de wijnen hebben ook zeker baat bij enige jaren kelderlagering. (kan tot 10 jaar na de oogst opgelegd worden.)

De mensen bij De Toren worden door sommige critici beschuldigd van obsessief wijngaardbeheer. Het kan ons niet ver genoeg gaan. Alvorens te starten met De Toren heeft Emil uitgebreid onderzoek gedaan naar het terroir. De wijngaarden liggen op 170 tot 200 meter boven zeeniveau en grofweg zijn er 7 verschillende bodemtypes te onderscheiden. Op iedere bodemsoort is het type wijnstok en zelfs kloon afgestemd. Hierdoor zijn er in totaal maar liefst 18 verschillende klonen terug te vinden van de 5 druivenrassen, die zijn aangeplant. De verkoelende wind uit zee, Zipper genaamd, zorgt voor een perfecte harmonie en draagt bij aan de perfecte rijping van het fruit.

De Toren Fusion V 2016 is een bijzondere rode wijn die zeker tot zijn recht komt bij een mooi stuk gebraden vlees, wild of volle kaas.
Ideale serveertemperatuur voor De Toren Fusion V 2016 is 14-16ºC

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis De Toren
Druivensoort Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
Malbec
Merlot
Petit Verdot
Wijnland Zuid Afrika
Wijnstreek Stellenbosch
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14.5%
Maximum aantal14