• De Toren Fusion V 2014

De Toren Fusion V 2014

Een prachtige wijn uit Stellenbosch Zuid-Afrika: De Toren Fusion V 2014. De wijn is dieprood en geurt naar bramen en bosbessen met achterin tonen van specerijen, koffie en cederhout. In de aanzet proeft men geconcentreerd rijp rood fruit en stevige maar verfijnde tannine. De afdronk is intens en lang met mooie en elegante houttonen. Een krachtige en robuste wijn.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
34,95
Ontvang 102 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van De Toren hier >

Uitgebreide omschrijving

Een prachtige wijn uit Stellenbosch Zuid-Afrika: De Toren Fusion V 2014. De wijn is dieprood en geurt naar bramen en bosbessen met achterin tonen van specerijen, koffie en cederhout. In de aanzet proeft men geconcentreerd rijp rood fruit en stevige maar verfijnde tannine. De afdronk is intens en lang met mooie en elegante houttonen. Een krachtige en robuuste rode wijn.

De Toren Fusion V 2014 wordt gemaakt van Cabernet sauvignon, cabernet franc, malbec, merlot en petit verdot. De samenstelling is per jaargang anders waarbij De Toren Fusion V altijd zeker voor 55% uit cabernet sauvignon bestaat. ( Voor het jaar 2014 is de blend van de Toren Fusion V: 53% Cabernet sauvignon, 16% cabernet franc, 16% malbec, 11% merlot en 4% petit verdot.) De wijn ondergaat een traditionele rode wijnbereiding en verblijft daarna 12 maanden op Franse eikenvaten. (Malbec rijpt op Amerikaans eiken) Na de houtopvoeding wordt de wijn geblend en gebotteld. Bij De Toren wordt er volledig gewerkt met zwaartekracht om de wijn door de kelder te verplaatsen. Vanaf het moment van persen tot en met de botteling wordt er gebruikt gemaakt van de zwaartekracht.

De mensen bij De Toren worden door sommige critici beschuldigd van obsessief wijngaardbeheer. Maar het kan ze niet ver genoeg gaan. Alvorens te starten met De Toren heeft Emil uitgebreid onderzoek gedaan naar het terroir. De wijngaarden liggen op 170 tot 200 meter boven zeeniveau en grofweg zijn er 7 verschillende bodemtypes te onderscheiden. Op iedere bodemsoort is het type wijnstok en zelfs kloon afgestemd. Hierdoor zijn er in totaal maar liefst 18 verschillende klonen terug te vinden van de 5 druivenrassen die zijn aangeplant. De verkoelende wind uit zee, Zipper genaamd, zorgt voor een perfecte harmonie en draagt bij aan de perfecte rijping van het fruit.

Eigenaar Emil den Dulk begon, samen met wijnmaker Albie Koch, in 1998 met De Toren Private Cellar. Het wijndomein draagt deze naam vanwege het feit dat de wijn in de kelders met behulp van een lift en zwaartekracht wordt verplaatst. Er zijn maar enkele wijnbedrijven ter wereld die dit doen. Emil den Dulk heeft oog voor detail en het resultaat mag er dan ook zijn! 

Passend bij: rood vlees, Oude kaas, Ossenhaas

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis De Toren
Druivensoort Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
Malbec
Merlot
Petit Verdot
Wijnland Zuid Afrika
Wijnstreek Stellenbosch
Inhoud fles(cl)75
Houdbaarheidkan zeker 10 jaar bewaard worden
Alcohol14.5%
Maximum aantal9