• De Stefani Vitalys

De Stefani Vitalys

De Stefani Vitalys is een heerlijke Italiaanse chardonnay. Stroo geel van kleur, fruitig bouquet met intense amandel en appel aroma's. De smaak is fris, mineralig, aromatisch en exotisch. Een lange, elegante afdronk met een licht bittertje. 

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
12,95
Ontvang 36 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van De Stefani hier >

Uitgebreide omschrijving

De Stefani Vitalys is een heerlijke Italiaanse chardonnay. Stroo geel van kleur, fruitig bouquet met intense amandel en appel aroma's. De smaak is fris, mineralig, aromatisch en exotisch. Een lange, elegante afdronk met een licht bittertje. 

De naam Vitalys komt vanuit het latijn en betekend vitaal en levendig. En dat komt helemaal overeen met de proefsensaties!

De Stefani Vitalys is een heerlijke witte wijn om zo te drinken maar kan zeker geserveerd worden bij risotto, salades met vis, gegrilde scampi's, zeebaars met aspergesof een Caprese salade

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis De Stefani
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13.5%
Maximum aantal2

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

De Stefani

De familie De Stefani heeft een lange historie (vanaf 1624) en komt volgens officiële documentatie oorspronkelijk uit Refrontolo, een klein dorp in Veneto. In de tweede helft van de 18e eeuw heeft Valeriano De Stefani het bedrijf opgericht en hij vond de speciale stukken grond (in de Colvendrame Estate in Refrontolo ten noorden van Venetië) waar de beste bijzondere wijnen van gemaakt konden worden.
Zijn zoon Valeriano, de 2e generatie, werd door zijn vrouw geïnspireerd om zich compleet te wijden aan kwaliteit zonder compromis. En zo begon de De Stefani traditie. Kwaliteit staat voorop bij de De Stefani wijnen en dat proef je!

Vandaag de dag staat Alessandro de Stefani, de 4e generatie, aan het roer. Onder zijn leiding worden de wijnen met een natuurlijke filosofie geproduceerd. Hij maakt gebruik van de oude dicht beplantte wijngaarden en houdt meer rekening met de kwaliteiten van de inheemse druivenrassen. De productie is per jaar beperkt tot 400.000 flessen die afkomstig zijn van 150ha wijngaarden. Hiermee wordt de perfecte kwaliteit van de De Stefani wijnen gewaarborgd. Het wereldwijde distributie netwerk dat Alessandro heeft opgezet heeft er mede toe bijgedragen dat de De Stefani wijnen wereldwijn aanbevolen worden door gerenommeerde recensenten en vermeld staan in de belangrijke gidsen.