• De Stefani Vènis

De Stefani Vènis

Witte wijn uit  VenetoItalië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 51 Spaarpunten i
17,95

De Stefani Vènis

De Stefani Vènis is een mild droge witte wijn met een aromatisch bouquet waarin je exotisch-, citrus fruit en appel herkent. De smaak is vol en naast het fruit loopt deze witte wijn uit in een lange mineralige afdronk die afkomstig is van de bodem van de wijngaard in Fassalta di Piave. Echt een smakelijke karaktervolle wijn!

Vinificatie van De Stefani Vènis

Deze wijn dankt zijn naam aan het prachtige op 10 km gelegen Venetië. Zoals de stad is De Stefani Vènis een complexe wijn die voor 65% van  Sauvignon Blanc en 35% Chardonnay is gemaakt. Bij de pluk in het begin van September zijn de druiven volledig rijp én hebben een goede zuurgraad. Na de zachte persing van de hele druiven vergist de Sauvignon Blanc in cementen vaten en de Chardonnay in barrique. Daarna rijpt de wijn gedurende meerdere maanden op zijn droesem in roestvrijstalen vaten. De droesem wordt regelmatig doorgeroerd om de zachtheid van de wijn te vergroten

De Stefani Vènis bestellen

De Stefani Vènis is een prachtige wijn bij pasta met vongole, gegrilde zeebaars, gebakken inktvis en wilde zalm. Daarnaast ook heerlijk bij aspergerecepten.  Wil je van deze smaakvolle witte wijn thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de De De Stefani Vènis te genieten kom dan naar onze wijnwinkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis De Stefani
Druivensoort Chardonnay
Sauvignon Blanc
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13.5%

De Stefani

Het Italiaanse wijnhuis De Stefani heeft een lange historie (vanaf 1624) en komt oorspronkelijk uit Refrontolo, een klein dorp in Veneto. In de tweede helft van de 18e eeuw heeft Valeriano De Stefani het bedrijf opgericht en hij vond de speciale stukken grond (in de Colvendrame Estate in Refrontolo ten noorden van Venetië) waar de beste bijzondere wijnen van gemaakt konden worden. Zijn zoon Valeriano, de 2e generatie, werd door zijn vrouw geïnspireerd om zich compleet te wijden aan kwaliteits wijnen zonder compromis. En zo begon de De Stefani traditie. Kwaliteit staat voorop bij de De Stefani wijnen en dat proef je!

Misschien ook interessant