Login en profiteer van extra voordeel
  • De Stefani Venezia

De Stefani Venezia

Rode wijn uit  VenetoItalië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 45 Spaarpunten i

De Stefani Venezia

De Stefani Venezia heeft een intense, robijnrode kleur met een rijp rood fruit boeket. Een volle body, zacht en met de juiste verhouding tannines. De druiven van deze klassieker uit het Piave-gebied, die afkomstig zijn van oude wijnstokken in kleigrond, bereiken een natuurlijk evenwicht van rijpheid bij de oogst. De rijke druiven garanderen een aangename complexiteit van structuur met een fruitige en kruidige afdronk.

  • 91 points James Suckling

  • 93 points Luca Maroni

Rode wijn uit Veneto

De Stefani Venezia is een blend van 58% Merlot, 42% Cabernet Sauvignon. De druiven zijn afkomstig uit het bekende Italiaanse wijngebied Veneto. Veneto is vooral bekend door het wereldberoemde Venetië, is de wijnstreek met de hoogste productie van Italië. Hoewel de streek 17 D.O.C.G.'s en 29 D.O.C.'s telt, draagt tweederde van de productie de classificatie I.G.P. Hieronder vinden we veel makkelijk drinkbare (witte) wijnen, maar ook diverse mooie, stevige rode wijnen. De druiven voor deze wijn komen uit Fossalta di Piave, gelegen op ongeveer 10 km van de Adriatische zee en op 50 km van de Dolomieten. De oude wijnstokken staan op een kleigrond, welke een natuurlijk evenwicht in de rijpheid brengen.

De Stefani Venezia bestellen

De Stefani Venezia is een gulle wijn die natuurlijk goed combineert met vele vleesgerechten, stoofschotels, tagliatelle met Bolognesesaus en zowel buitenlandse- als Hollandse kaassoorten. Tip: serveer de wijn licht gekoeld op 16-18°C. Wil je van deze Italiaanse rode wijn thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de De Stefani Venezia te genieten kom dan naar onze wijnwinkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis De Stefani
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Merlot
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14%

De Stefani

Het Italiaanse wijnhuis De Stefani heeft een lange historie (vanaf 1624) en komt oorspronkelijk uit Refrontolo, een klein dorp in Veneto. In de tweede helft van de 18e eeuw heeft Valeriano De Stefani het bedrijf opgericht en hij vond de speciale stukken grond (in de Colvendrame Estate in Refrontolo ten noorden van Venetië) waar de beste bijzondere wijnen van gemaakt konden worden. Zijn zoon Valeriano, de 2e generatie, werd door zijn vrouw geïnspireerd om zich compleet te wijden aan kwaliteits wijnen zonder compromis. En zo begon de De Stefani traditie. Kwaliteit staat voorop bij de De Stefani wijnen en dat proef je!