Login en profiteer van extra voordeel
  • De Stefani Solèr

De Stefani Solèr

Rode wijn uit  VenetoItalië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 69 Spaarpunten i

De Stefani Solèr

De Stefani Solèr is een complexe rode wijn uit Italië. Helder robijnrood van kleur met een dakpanrode rand. De geur is zuiver, intens en vol rijp fruit, kruidige tonen en verfijnd. Een stijlvolle wijn met een prachtige structuur met zijde zachte tannines en balans. Je proeft heerlijk rijp fruit, een mooie complexiteit en een lange afdronk met een prettige frisheid.

  • 96 points Luca Maroni
  • 92 points James Suckling
  • 92 points Veronelli
  • 2 glasses Gambero Rosso
  • Gold Asia Wine&Spirits

Gedroogde druiven

"Solèr" is Venetiaans dialect voor de bovenste verdieping van een landelijkhuis. (zolder of schuur) Vroeger werden hier de beste druiven gedroogd door de wijnmakers aangezien de "Solèr" goed ventileerde, er een lage vochtigheid was en zonneschijn. De Stefani Solèr is een blend van 20% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon, 20% Carmenere, 20% Refosco and 20% Marzemino. De Marzemino en Refosco druiven worden gedroogd en de andere druivensoorten worden klassiek gevinifieerd met gecontroleerde temperatuur. De gedroogde druiven worden ontsteeld en geperst waarna ze fermenteren in speciale vaten. De wijn rijpt en verfijnd gedurende 12 maanden op vat en daarna 12 maanden op fles.

De Stefani Solèr bestellen

Deze prachtige Italiaanse blend wijn is perfect voor bij rijke vleesgerechten als kalfsoester met een truffelsaus, tournedos met gebakken paddenstoelen, filet van hert of haas met een rode wijnsaus. Ook heerlijk bij verse pasta gevuld met stoofvlees. Serveer De Stefani Solèr op 16-18°C. dan komt hij helemaal tot zijn recht. Wil je van deze rode wijn thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van De Stefani Solèr te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis De Stefani
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Carménère
Merlot
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

De Stefani

Het Italiaanse wijnhuis De Stefani heeft een lange historie (vanaf 1624) en komt oorspronkelijk uit Refrontolo, een klein dorp in Veneto. In de tweede helft van de 18e eeuw heeft Valeriano De Stefani het bedrijf opgericht en hij vond de speciale stukken grond (in de Colvendrame Estate in Refrontolo ten noorden van Venetië) waar de beste bijzondere wijnen van gemaakt konden worden. Zijn zoon Valeriano, de 2e generatie, werd door zijn vrouw geïnspireerd om zich compleet te wijden aan kwaliteits wijnen zonder compromis. En zo begon de De Stefani traditie. Kwaliteit staat voorop bij de De Stefani wijnen en dat proef je!

Misschien ook interessant