Login en profiteer van extra voordeel
  • De Stefani Rive di Refrontolo Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG

De Stefani Rive di Refrontolo Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG

Mousserende wijn uit  VenetoItalië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 54 Spaarpunten i

De Stefani Rive di Refrontolo Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG

Met deze Prosecco Superiore van De Stefani heb je echt prosecco in handen. Het begint al met de naam De Stefani Rive di Refrontolo Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG, een hele mond vol en het klinkt al bijzonder. En dat is het ook deze prosecco is verfijnd en elegant met een frisse geur vol bloesem, lelietjes van dalen en groene appel. De mousse is fijn en houdt lang aan en vormt een mooi geheel met de pure droge smaak die afsluit met een lang aanhoudende volle afdronk.

Awardwinnende Prosecco

De druiven komen van de wijngaard Colvendramé, gelegen op de heuvels van Refrontolo tussen Conegliano en Valdobbiadene. Dit is het hart van het DOCG-gebied voor Prosecco. Het gebied staat op de lijst van UNESCO-werelderfgoed. De wijngaard heeft een uitstekende blootstelling aan de zon en het klimaat is ideaal voor de wijnbouw. De term "Rive" in de wijnnaam verwijst naar de steile hellingen van een heuvel, die wordt beschouwd als de beste plaatsen om de Glera-druiven te verbouwen. De glera druiven worden handmatig geplukt en geselecteerd. Vergisting gebeurd op RVS tanks onder gecontroleerde temperatuur. De tweede vergisting vindt volgens de 'Italiaanse methode' plaats in RVS tanks onder druk. Dit alles bijelkaar maakt De Stefani Rive di Refrontolo Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG tot een geweldige prosecco die goed aangeschreven staat en met meerdere awards bekroond is.

  • 93 points Wine Enthusiast, BEST PROSECCO IN THE WORLD

  • 91 points James Suckling

  • 90 points Falstaff

De Stefani Prosecco Superiore bestellen

Geniet van deze fris droge prosecco als aperitief, ook lekker bij chips (ja gewone licht gezouten chips) daarnaast heerlijk bij romige visgerechten of gegrilde scampi's. Wil je van deze prosecco thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de 1De Stefani Rive di Refrontolo Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Mousserende wijn
Prosecco
Mousserend wit
Wijnhuis De Stefani
Druivensoort Glera
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol11.5%

De Stefani

Het Italiaanse wijnhuis De Stefani heeft een lange historie (vanaf 1624) en komt oorspronkelijk uit Refrontolo, een klein dorp in Veneto. In de tweede helft van de 18e eeuw heeft Valeriano De Stefani het bedrijf opgericht en hij vond de speciale stukken grond (in de Colvendrame Estate in Refrontolo ten noorden van Venetië) waar de beste bijzondere wijnen van gemaakt konden worden. Zijn zoon Valeriano, de 2e generatie, werd door zijn vrouw geïnspireerd om zich compleet te wijden aan kwaliteits wijnen zonder compromis. En zo begon de De Stefani traditie. Kwaliteit staat voorop bij de De Stefani wijnen en dat proef je!

Misschien ook interessant