• De Stefani Cabernet Sauvignon

De Stefani Cabernet Sauvignon

De Stefani Cabernet Sauvignon is een rode wijn met een intense kleur en een rijp bouquet vol rood fruit. De smaak is vol en soepel met de juiste hoeveelheid tannines en fruit. Heerlijk in balans, sappig en een mooie afdronk.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
12,95
Ontvang 36 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van De Stefani hier >

Uitgebreide omschrijving

De Stefani Cabernet Sauvignon is een rode wijn met een intense kleur en een rijp bouquet vol rood fruit. De smaak is vol en soepel met de juiste hoeveelheid tannines en fruit. Heerlijk in balans, sappig en een mooie afdronk.

De Stefani Cabernet Sauvignon uit Veneto is van 100% Cabernet Sauvignon druiven die eind September - begin Oktober geplukt worden. De druiven zijn dan extra rijp en diep van kleur met een complete aromatische structuur wat weer ten goede komt aan de wijn. De druiven worden ontsteelt en geplet waarna maceratie en fermentatie plaats vindt waarbij er frequet wordt overgepompt. Het laatste deel van de fermentatie vindt plaats op roestvrijstalen vaten. Hierna rijpt de wijn 8 tot 12 maanden met droessem op eiken houten vaten.

Serveer De Stefani Cabernet Sauvignon niet te warm 16-18°C is ideaal en komt deze rode wijn perfect tot zijn recht.

Wat eten we bij De Stefani Cabernet Sauvignon? ideaal met tagliatelle met bolognese saus, rood vlees, gegrild vlees, oude kaas.

Je kan De Stefani Cabernet Sauvignon zeker tot een jaar of 15 na het vintage jaar bewaren. Doe dit wel op een donkere, koele plaats waar de fles plat ligt. De structuur en complexiteit van deze wijn zal met de jaren toenemen en de wijn nog beter maken. Op zijn best na zo'n 10 jaar.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis De Stefani
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13.5%
Maximum aantal2

De Stefani

De familie De Stefani heeft een lange historie (vanaf 1624) en komt volgens officiële documentatie oorspronkelijk uit Refrontolo, een klein dorp in Veneto. In de tweede helft van de 18e eeuw heeft Valeriano De Stefani het bedrijf opgericht en hij vond de speciale stukken grond (in de Colvendrame Estate in Refrontolo ten noorden van Venetië) waar de beste bijzondere wijnen van gemaakt konden worden.
Zijn zoon Valeriano, de 2e generatie, werd door zijn vrouw geïnspireerd om zich compleet te wijden aan kwaliteit zonder compromis. En zo begon de De Stefani traditie. Kwaliteit staat voorop bij de De Stefani wijnen en dat proef je!

Vandaag de dag staat Alessandro de Stefani, de 4e generatie, aan het roer. Onder zijn leiding worden de wijnen met een natuurlijke filosofie geproduceerd. Hij maakt gebruik van de oude dicht beplantte wijngaarden en houdt meer rekening met de kwaliteiten van de inheemse druivenrassen. De productie is per jaar beperkt tot 400.000 flessen die afkomstig zijn van 150ha wijngaarden. Hiermee wordt de perfecte kwaliteit van de De Stefani wijnen gewaarborgd. Het wereldwijde distributie netwerk dat Alessandro heeft opgezet heeft er mede toe bijgedragen dat de De Stefani wijnen wereldwijn aanbevolen worden door gerenommeerde recensenten en vermeld staan in de belangrijke gidsen.