Login en profiteer van extra voordeel
  • Crozes-Hermitage Comte de Raybois

Crozes-Hermitage Comte de Raybois

Rode wijn uit  RhôneFrankrijk


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 345 Spaarpunten i

De wijngaarden zijn gelegen in de noorderlijke Rhône vallei. De bodem is glacio fluviaal, met elementen uit smeltwater rivieren als zand en grind. De druiven worden met de hand geoogst en de wijn ondergaat een traditionele vinificatie met volledige ontsteling. Macceration op hoge temperaturen. De wijn rijpt ongeveer 6 maanden in grote eiken vaten (foudres).

Crozes-Hermitage Comte de Raybois heeft een dieprode kleur. Aangename tonen van frambozen en zwarte bessen met iets van kruiden en leer. Het is een stevige rode wijn die mooi in balans is met zijdezachte tannines en een lange afdronk heeft. De wijn kan nog 4 tot 5 jaar worden opgelegd.

Lekker bij vleesgerechten, stoofschotels of wild.

 

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Ogier Caves des Papes
Druivensoort Syrah - Shiraz
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Rhône
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6

Ogier Caves des Papes

De geschiedenis van het huis Ogier Caves des Papes begint anno 1859. Vanaf 1948 legt men zich toe op de wijnbouw. De kelders in Châteauneuf-du-Pape, waarin men de wijn produceert en laat rijpen, dateren uit de 20ste eeuw. De prachtige gebouwen van het wijnhuis zijn in Romeinse stijl. Ogier ziet het maken van wijn als een echte kunst, waarbij zeer subtiel te werk moet worden gegaan. Dat proeft men duidelijk terug in de wijnen, vanaf de standaard- tot de allergrootste appellaties van de Rhône Vallei!

Misschien ook interessant