• Côtes de Gascogne Gros Manseng - Sauvignon Blanc

Côtes de Gascogne Gros Manseng - Sauvignon Blanc

Deze Franse wijn is afkomstig uit het hart van de Sud Quest, het gebied tussen Toulouse, de grens met Spanje en Bordeaux. De wijn heeft een lichtgele kleur met gouden tinten. Heerlijke geuren van citrusfruit en exotisch fruit. In de mond mooie volle smaken van passiefruit en grapefruit. Een levendige, frisse en elegante blend van Sauvignon en Gros Manseng.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
5,95
Ontvang 15 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Uitgebreide omschrijving

Deze Franse wijn is afkomstig uit het hart van de Sud Quest, het gebied tussen Toulouse, de grens met Spanje en Bordeaux. En is gemaakt van Gros Manseng (85%) en Sauvignon Blanc (15%). De Gros Manseng is een karakteristieke druif uit deze regio en zorgt voor het heerlijk vol fruitige karakter van deze wijn. De Sauvignon zorgt voor spanning.

De druiven zijn 's nachts geplukt om zo de frisheid en de zuren te bewaren. Fermentatie op lage temperatuur in roestvrijstalen tanks gedurende 2 weken, dit om extractie van de aroma's te optimaliseren. De wijn heeft vervolgens nog 4 maanden gerijpt in roestvrijstalen tanks.

Deze Côtes de Gascogne heeft een lichtgele kleur met gouden tinten. Heerlijke geuren van citrusfruit en exotisch fruit. In de mond mooie volle smaken van passiefruit en grapefruit. Een levendige, frisse en elegante blend van Sauvignon en Gros Manseng.

Heerlijk om gekoeld te drinken als aperitief of in combinatie met salades, gegrilde vis- en kipgerechten, geitenkaas en gerechtjes met avocado, tomaten en olijfjes.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Druivensoort Gros Manseng
Sauvignon Blanc
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Côtes de Gascogne
GeurHeerlijke geuren van citrusfruit en exotisch fruit
Smaakmooie volle smaken van passiefruit en grapefruit. Een levendige, frisse en elegante blend van Sauvignon en Gros Manseng.
Inhoud fles(cl)75
Alcohol12%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten