• Côté Tariquet Chardonnay Sauvignon Blanc

Côté Tariquet Chardonnay Sauvignon Blanc

Mooie heldere wijn, lichtgoud van kleur met groene tinten. De neus is zeer aromatisch en een tikje kruidig met hinten van bloesems en citrusvruchten. De minerale tonen van de Sauvignon Blanc worden goed ondersteund door de rondheid van de Chardonnay.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1–5 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 27 Spaarpunten
9,95

Uitgebreide omschrijving

Mooie heldere wijn, lichtgoud van kleur met groene tinten. De neus is zeer aromatisch en een tikje kruidig met hinten van bloesems en citrusvruchten. De minerale tonen van de Sauvignon Blanc worden goed ondersteund door de rondheid van de Chardonnay. Het is een elegante en frisse wijn, overweldigend en warm met aroma’s van grapefruit en peer.

Passend bij: aperitief, pasta, salades, vis, lichte vleesgerechten, Wit vlees, Kalfsvlees, Mosselen. Erg goed als aperitief. Ook heel smakelijk bij wat charcuterie, boerenpaté met wat augurkjes, een zomerse salade en de meeste visgerechten.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis/ -streek Côtes de Gascogne
Domaine du Tariquet
Sud - Ouest
Druivensoort Chardonnay
Sauvignon Blanc
Wijnland Frankrijk
GeurDe neus is zeer aromatisch en een tikje kruidig met hinten van bloesems en citrusvruchten.
SmaakHet is een elegante en frisse wijn, overweldigend en warm met aroma’s van grapefruit en peer.
Inhoud fles(cl)75

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

  • Gar­na­len­cock­tail met to­maat en avo­ca­do

    Gar­na­len­cock­tail met to­maat en avo­ca­do

Côtes de Gascogne

De Côtes de Gascogne is een wijnbouwgebied in Gascogne, gelegen in het zuidwesten van Frankrijk, in het Frans de Sud-Ouest genoemd. Het produceert vooral witte landwijn en ligt hoofdzakelijk in het departement Gers, onderdeel van het Franse regio Midi-Pyrénées. De classificatie Côtes de Gascogne betreft een Vin de Pays geproduceerd in de Armagnacstreek. Het zijn wijnen die bij velen goed in de smaak vallen door het aangename en toegangkelijke karater van de wijnen.

Domaine du Tariquet

Domaine du Tariquet wordt inmiddels geleid door de derde generatie wijnmakers. Toen Yves Grassa 25 jaar geleden druivensoorten als chardonnay en sauvignon blanc aanplantte op de wijngaarden van zijn vader, vreesde Pierre dat hij de rest van zijn leven onverkoopbare wijnen van zijn zoon Yves zou moeten drinken. Maar het liep anders. De witte en rosé wijnen van Domaine du Tariquet in de Gascogne zijn wereldwijd een groot succes. Belangrijkste factoren: een toegewijde familie en de allernieuwste technieken.

Tariquet is inmiddels één van de voornaamste producenten van de Gascogne. Ze spelen snel in op de nieuwste ontwikkelingen, door het aanschaffen van state-of-the-art apparatuur, zoals nieuwe oogstmachines en persen. Deze noviteiten zorgen tevens voor een hoge en constante kwaliteit van hun wijnen.

Sud-Ouest

De wijnstreek van het Zuidwesten van Frankrijk, in het Frans de Sud-Ouest genoemd, bestaat uit een aantal 'eilandjes' die zich uitstrekken van het gebied tussen Aurillac en Rodez in het noordoosten tot aan de Spaanse grens ten zuiden van Bayonne. De streek grenzend aan en ten oosten van de Bordeaux-wijnstreek valt hier eveneens onder. Dus ongeveer de Aquitanië en het westen van Midi-Pyrénées.

Er wordt niet alleen wijn geproduceerd, maar in sommige Appellation d'Origine Contrôlée wordt de wijn verwerkt tot andere op wijngebaseerde dranken. In de Gers de Côtes de Gascogne bijvoorbeeld tot Armagnac en tot Floc de Gascogne.