• Domaine Tariquet Côté Chardonnay Sauvignon Blanc

Domaine Tariquet Côté Chardonnay Sauvignon Blanc

Witte wijn uit  Côtes de GascogneFrankrijk


9.5
Beschikbaarheid: Nog 7 op voorraad
Ontvang 30 Spaarpunten i
10,75

Domaine Tariquet Côté is een mooie heldere wijn, lichtgoud van kleur met groene tinten. De neus is zeer aromatisch en een tikje kruidig met hinten van bloesems en citrusvruchten. De minerale tonen van de Sauvignon Blanc worden goed ondersteund door de rondheid van de Chardonnay. Het is een elegante en frisse wijn, overweldigend en warm met aroma’s van grapefruit en peer.

De druivensoorten worden apart gevinifiëerd en een deel van de wijn rijpt op oudere vaten. Tenslotte wordt de wijn geblend tot de uiteindelijke Domaine Tariquet Côté Chardonnay Sauvignon Blanc

Passend bij: aperitief, pasta, salades, vis, lichte vleesgerechten, Wit vlees, Kalfsvlees, Mosselen. Erg goed als aperitief. Ook heel smakelijk bij wat charcuterie, boerenpaté met wat augurkjes, een zomerse salade en de meeste visgerechten.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Domaine du Tariquet
Druivensoort Chardonnay
Sauvignon Blanc
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Côtes de Gascogne
Sud-Ouest
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal7

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Domaine Tariquet

Tariquet is een familiebedrijf opgericht in 1912 door het echtpaar Hélène en Pierre Grassa. Zij werden opgevolgd door twee van hun kinderen Maité en Yves. Deze nieuwe generatie besloot om de Bas-Aramagnac, verbouwd op het eigenlandgoed, te bottelen en te verkopen onder de familienaam. Zo ontstond in 1982 de eerste Domaine du Tariquet wijn.

Een ware revolutie in de Gascogne, zo kun je het wijnmaken van Yves Grassa wel omschrijven. Hij nam de gedurfde beslissing om te kiezen voor het produceren van kwaliteitswijn en plantte Chardonnay, Sauvignon Blanc en Chenin Blanc aan. Een baanbrekende beslissing voor deze regio! Vervolgens ging hij experimenteren met nog niet eerder vertoonde blends, zoals Chardonnay-Sauvignon Blanc, Chenin Blanc-Chardonnay en de verrassende Ugni Blanc-Colombard. Deze wijnen werden snel opgenomen door de internationale wijnwereld en in 1987 werd Yves Grassa door het prestigieuze "Wine and Spirits Challenge" in Londen uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar.

Vandaag de dag vertegenwoordigen de twee zonen van Yves, Armin en Rémy, de 3e generatie Grassa. Tariquet is tot op de dag van vandaag de grootste witte wijnproducent in één appellatie in Frankrijk. Alle wijnen worden uitsluitend gemaakt met druiven die op het eigen landgoed groeien en worden gebotteld op het eigen domaine. Dit garandeert de kwaliteit van alle Tariquet wijnen.

Misschien ook interessant