• Domaine Tariquet Côté Chardonnay Sauvignon Blanc

Domaine Tariquet Côté Chardonnay Sauvignon Blanc

Mooie heldere wijn, lichtgoud van kleur met groene tinten. De neus is zeer aromatisch en een tikje kruidig met hinten van bloesems en citrusvruchten. De minerale tonen van de Sauvignon Blanc worden goed ondersteund door de rondheid van de Chardonnay.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1–5 werkdagen in huis
10,75
Ontvang 30 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Domaine du Tariquet hier >

Uitgebreide omschrijving

Mooie heldere wijn, lichtgoud van kleur met groene tinten. De neus is zeer aromatisch en een tikje kruidig met hinten van bloesems en citrusvruchten. De minerale tonen van de Sauvignon Blanc worden goed ondersteund door de rondheid van de Chardonnay. Het is een elegante en frisse wijn, overweldigend en warm met aroma’s van grapefruit en peer.

Passend bij: aperitief, pasta, salades, vis, lichte vleesgerechten, Wit vlees, Kalfsvlees, Mosselen. Erg goed als aperitief. Ook heel smakelijk bij wat charcuterie, boerenpaté met wat augurkjes, een zomerse salade en de meeste visgerechten.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Domaine du Tariquet
Druivensoort Chardonnay
Sauvignon Blanc
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Côtes de Gascogne
Sud-Ouest
GeurDe neus is zeer aromatisch en een tikje kruidig met hinten van bloesems en citrusvruchten.
SmaakHet is een elegante en frisse wijn, overweldigend en warm met aroma’s van grapefruit en peer.
Inhoud fles(cl)75

Domaine Tariquet

Domaine Tariquet wordt inmiddels geleid door de derde generatie wijnmakers. Toen Yves Grassa 25 jaar geleden druivensoorten als chardonnay en sauvignon blanc aanplantte op de wijngaarden van zijn vader, vreesde Pierre dat hij de rest van zijn leven onverkoopbare wijnen van zijn zoon Yves zou moeten drinken. Maar het liep anders. De witte en rosé wijnen van Domaine Tariquet in de Gascogne zijn wereldwijd een groot succes. Belangrijkste factoren: een toegewijde familie en de allernieuwste technieken.

Tariquet is inmiddels één van de voornaamste producenten van de Gascogne. Ze spelen snel in op de nieuwste ontwikkelingen, door het aanschaffen van state-of-the-art apparatuur, zoals nieuwe oogstmachines en persen. Deze noviteiten zorgen tevens voor een hoge en constante kwaliteit van hun wijnen.