• Coppola Diamond Collection Syrah-Shiraz

Coppola Diamond Collection Syrah-Shiraz

Rode wijn uit  CaliforniëAmerika


9.5
Beschikbaarheid: Nog 9 op voorraad
Ontvang 48 Spaarpunten i
16,95

Coppola Diamond Collection Syrah-Shiraz is een heerlijk, bijzonder glas rood in de stijl van rode Rhônewijnen. Mooie zwoele geur met veel peperigheid, pruimen, vanille, mooi getypeerd Shiraz, rijp en smakelijk, soepele afdronk. Krachtige rode wijn. 

Serveren Coppola Diamond Collection Syrah-Shiraz bij een lekkere pepersteak, gegrilde varkenskotelet, lamsspies van de barbecue.

De Syrah-druif komt uit de Rhônestreek, maar wereldwijd zie je twee stijlen. De Europese, aangeduid als ‘Syrah’ en de Australische, op het etiket aangegeven als ‘Shiraz’. De Europese is eleganter en frisser, de Australische versie dikker en rijper, een machtige stijl. Deze wijn heeft van alle twee wat, vandaar dat beide namen op het etiket vermeld staan. De druiven komen uit twee streken: Monterey en Paso Robles. Paso Robles is warmer en zorgt voor het meer ‘Australische’ element: krachtig en intens. Monterey zorgt voor de frissere stijl syrah, omdat het dal heel open is, zodat elke middag koele oceaanlucht naar binnen stroomt. De combinatie van de twee zorgt voor een wijn die veel diepgang, intensiteit en complexiteit heeft. Door het toevoegen van 20% petite sirah krijgt de wijn een mooi pepertje en levendige zuren. Hij rijpt 10 maanden op eiken barriques, waarbij bewust is gekozen voor uitsluitend Frans hout, om hem een subtiele vanilletoon te geven, die prima samengaat met de mooie fruitaroma’s. Een heerlijk, bijzonder glas rood.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Francis Ford Coppola Winery
Druivensoort Petite Syrah
Syrah - Shiraz
Wijnland Amerika
Wijnstreek Californië
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13.5%
Maximum aantal9

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Francis Ford Coppola Winery

De passie voor wijn is Francis Ford Coppola met de paplepel ingegoten. Het maken van wijn is een traditie in de familie van Coppola gedurend verschillende generaties. Agostino Coppola, de grootvader van Francis Ford Coppola, maakte wijn in de kelder van zijn flatgebouw in New York. Hij gebruikte daarbij cementen vaten die hij zelf had gebouwd. Geen bijzondere wijnen, maar heerlijke wijnen voor elke dag, die iedereen lekker vond. Francis wilde ook wijn in de kelder maken en stuitte bij zijn zoektocht op Inglenook, een bijzonder estate in Rutherford, het deel van Napa Valley waar de Cabernet-Sauvignon perfect gedijt. Hij raakte gefascineerd door de geschiedenis van dit bedrijf en zijn oprichter, Gustave Niebaum. Gustave Niebaum was een klassieke immigrant, die al op jonge leeftijd rijk werd door de handel in bont uit Alaska. Hij besloot niet te gaan rentenieren, maar om zijn fortuin te gebruiken voor het opzetten van een wijnbedrijf in Napa Valley, in 1880. Francis Ford Coppola herkende zich in deze geschiedenis van een succesvolle immigrant, en ter ere van zijn oprichter doopte hij zijn nieuw verworven estate de Niebaum-Coppola estate winery. Vervolgens spande hij zich in om alle wijngaarden terug te kopen die ooit tot het bijzondere estate hadden behoord, een operatie die jaren vergde.