• Coppola Diamond Collection Sauvignon Blanc

Coppola Diamond Collection Sauvignon Blanc

Witte wijn uit  CaliforniëAmerika


9.4
Beschikbaarheid: Nog 5 op voorraad
Ontvang 51 Spaarpunten i
17,95

Deze Diamond Colletion Sauvignon Blanc van Coppola heeft een verleidelijke open geur met meloen, citroenschil, een vleugje groene vijgen, en passievrucht. De smaak is heerlijk open en fris met tonen van perzik, vijgen, grapefruit, wit fruit en peer. Een Sauvignon Blanc met veel kracht, mooi sap, intens en goed in balans, milde afdronk. (Voor diegene die normaal gezien niet van sauvignon Blanc houden vanwege het grassige karkater is de Coppola Diamond Collection Sauvignon zeker een aanrader)

Serveren Coppola Diamond Collection Sauvignon als aperitief, lekker bij groentegerechten, salades, verrassend bij geitenkaas, lekker bij garnalen.

Verrassend genoeg is het fruit van de Sauvignon Blanc uit de Diamond Series deels afkomstig uit Napa Valley, toch een vrij warm wijngebied. Maar Sauvignon uit deze streek kan bijzonder goed zijn, als hij op tijd wordt geoogst. Daarnaast komen de druiven uit twee andere streken. Sauvignon uit Alexander Valley voegt kracht en intensiteit toe, in combinatie met een mooi citrus karakter. Druiven uit Mendocino zorgen voor rijkdom en aromatische kracht. Een ideale combinatie. Het is een Sauvignon in een mooie krachtige stijl, met heerlijk exotisch fruit. Door het rijpe karakter van de druiven ontbreekt het grassige karakter dat bij veel Sauvignons zo gemakkelijk overheerst. Gisting op lage temperatuur, uitsluitend op roestvrij staal, levert een verdere bijdrage aan het fruitkarakter van de wijn, die veel frisheid in de smaak heeft, met een heerlijk droog en aromatisch karakter.

Awards Coppola Diamond Collection Sauvignon Blanc:

  • 92 POINTS, GOLD, 2017 Los Angeles International Wine & Spirits Competition
  • 91 POINTS, GOLD, 2017 San Francisco International Wine Competition
  • GOLD, 2018 San Francisco Chronicle Wine Competition

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Francis Ford Coppola Winery
Druivensoort Sauvignon Blanc
Wijnland Amerika
Wijnstreek Californië
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13%
Maximum aantal5

Francis Ford Coppola Winery

De passie voor wijn is Francis Ford Coppola met de paplepel ingegoten. Het maken van wijn is een traditie in de familie van Coppola gedurend verschillende generaties. Agostino Coppola, de grootvader van Francis Ford Coppola, maakte wijn in de kelder van zijn flatgebouw in New York. Hij gebruikte daarbij cementen vaten die hij zelf had gebouwd. Geen bijzondere wijnen, maar heerlijke wijnen voor elke dag, die iedereen lekker vond. Francis wilde ook wijn in de kelder maken en stuitte bij zijn zoektocht op Inglenook, een bijzonder estate in Rutherford, het deel van Napa Valley waar de Cabernet-Sauvignon perfect gedijt. Hij raakte gefascineerd door de geschiedenis van dit bedrijf en zijn oprichter, Gustave Niebaum. Gustave Niebaum was een klassieke immigrant, die al op jonge leeftijd rijk werd door de handel in bont uit Alaska. Hij besloot niet te gaan rentenieren, maar om zijn fortuin te gebruiken voor het opzetten van een wijnbedrijf in Napa Valley, in 1880. Francis Ford Coppola herkende zich in deze geschiedenis van een succesvolle immigrant, en ter ere van zijn oprichter doopte hij zijn nieuw verworven estate de Niebaum-Coppola estate winery. Vervolgens spande hij zich in om alle wijngaarden terug te kopen die ooit tot het bijzondere estate hadden behoord, een operatie die jaren vergde.

Misschien ook interessant