• Coppola Diamond Collection Pinot Noir

Coppola Diamond Collection Pinot Noir

Rode wijn uit  CaliforniëAmerika


9.6
Beschikbaarheid: Uitverkocht
Ontvang 393 Spaarpunten i
21,95

Coppola Diamond Collection Pinot Noir heeft een aangenaam fruitige geur met aardbei, cranberry's en vanille. De smaak is echt pinot noir met een licht pepertje, soepel, sappig een vleugje kruidigheid, een krachtige en volle stijl, rijk en rijp.

Serveer Coppola Diamond Collection Pinot Noir bij boeuf bourguignon, lamskoteletten of risotto met paddenstoelen

Voor het fruit van de Pinot Noir is gezocht naar een koele streek, en de beste druiven zijn gevonden in Monterey, en daar komt dan ook alle Pinot Noir voor deze wijn vandaan. De druiven worden geleverd door producenten waarmee een langdurige relatie is aangegaan, om er zeker van te zijn dat ze elk jaar fruit van eersteklas kwaliteit leveren. De wijngaarden liggen op ideale plekken, waar ze kunnen profiteren van mist van zee en koude wind van de Pacific. Dat betekent een verlenging van het groeiseizoen en druiven die perfect aromatisch en fris zijn. Ze worden na de pluk vergist in open gistingsvaten, voor Pinot Noir ideaal. Daarna gaat de wijn voor de verdere rijping gedurende 9 maanden in vaten van Frans eiken. Het resultaat is verbluffend, een prachtige Pinot Noir met veel subtiliteit en frisheid, met een onweerstaanbare geur en smaak.

Awards Coppola Diamond Collection Pinot Noir:

  • PLATINUM, 95 POINTS, 2016 Sommelier Challenge
  • GOLD, 90 POINTS, 2016 Critics Challenge

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Francis Ford Coppola Winery
Druivensoort Pinot Noir
Wijnland Amerika
Wijnstreek Californië
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13.5%
Minimum aantal6

Francis Ford Coppola Winery

De passie voor wijn is Francis Ford Coppola met de paplepel ingegoten. Het maken van wijn is een traditie in de familie van Coppola gedurend verschillende generaties. Agostino Coppola, de grootvader van Francis Ford Coppola, maakte wijn in de kelder van zijn flatgebouw in New York. Hij gebruikte daarbij cementen vaten die hij zelf had gebouwd. Geen bijzondere wijnen, maar heerlijke wijnen voor elke dag, die iedereen lekker vond. Francis wilde ook wijn in de kelder maken en stuitte bij zijn zoektocht op Inglenook, een bijzonder estate in Rutherford, het deel van Napa Valley waar de Cabernet-Sauvignon perfect gedijt. Hij raakte gefascineerd door de geschiedenis van dit bedrijf en zijn oprichter, Gustave Niebaum. Gustave Niebaum was een klassieke immigrant, die al op jonge leeftijd rijk werd door de handel in bont uit Alaska. Hij besloot niet te gaan rentenieren, maar om zijn fortuin te gebruiken voor het opzetten van een wijnbedrijf in Napa Valley, in 1880. Francis Ford Coppola herkende zich in deze geschiedenis van een succesvolle immigrant, en ter ere van zijn oprichter doopte hij zijn nieuw verworven estate de Niebaum-Coppola estate winery. Vervolgens spande hij zich in om alle wijngaarden terug te kopen die ooit tot het bijzondere estate hadden behoord, een operatie die jaren vergde.

Misschien ook interessant