• Coppola Diamond Collection Claret

Coppola Diamond Collection Claret

Coppola Diamond Collection Claret heeft een zoetig aroma van rijpe bosbessen, laurier en een aangename vanille toon. Deze Bordeaux-stijl wijn is kruidig, zwoel, gepolijst en soepel, met een fluwelen afdronk. Krachtige rode wijn.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-12 werkdagen in huis
21,95
Ontvang 63 Spaarpunten

Uitgebreide omschrijving

Coppola Diamond Collection Claret heeft een zoetig aroma van rijpe bosbessen, laurier en een aangename vanille toon. Deze Bordeaux-stijl wijn is kruidig, zwoel, gepolijst en soepel, met een fluwelen afdronk. Krachtige rode wijn.

Serveer Coppola Diamond Collection Claret bij lamsvlees, pasta met vleessaus, grove paté en belegen kazen.

De Claret is een van icoonwijnen van de Coppola Diamond Collection. Claret is een wijn op basis van Cabernet Sauvignon, gemengd met andere druiven tot een wijn in een typische Bordeaux-stijl. De belangrijkste druif naast de Cabernet (79%) is de Petit Verdot, met 15%. Merlot en Cabernet franc, eveneens typische Bordeaux-druiven, zijn goed voor elk 3%. Claret is de benaming die de Engelsen eeuwen geleden aan rode wijnen uit de Bordeaux gaven, en die ze nog steeds gebruiken –het blijven tenslotte Engelsen. Voor deze Claret wordt een label gebruikt dat een eerbetoon is aan de eerste Cabernet Sauvignon in een Bordeaux stijl, gemaakt door Gustave Niebaum in 1910. Door een gouden netje krijgt hij exact dezelfde uitstraling als ruim 100 jaar geleden. Voor deze wijn worden druiven gebruikt afkomstig uit verschillende streken in Californië; in dit geval uit Napa, Sonoma en El Dorado. Op deze manier wordt een perfecte blend gemaakt, waarin we de eigenschappen van alle drie deze streken terugvinden. Napa geeft kracht en diepgang, Sonoma smaak en mooie zuren, El Dorado frisheid, sap en elegantie. Een rijping van 15 maanden op Frans eiken geeft hem een mooie subtiele complexiteit.

Awards Coppola Diamond Collection Claret:

  • 90 POINTS, 2017 Wine Enthusiast
  • GOLD, 2017 SF Chronicle Wine Competition

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Francis Ford Coppola Winery
Druivensoort Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
Merlot
Petit Verdot
Wijnland Amerika
Wijnstreek Californië
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13.5%
Maximum aantal2

Francis Ford Coppola Winery

De passie voor wijn is Francis Ford Coppola met de paplepel ingegoten. Het maken van wijn is een traditie in de familie van Coppola gedurend verschillende generaties. Agostino Coppola, de grootvader van Francis Ford Coppola, maakte wijn in de kelder van zijn flatgebouw in New York. Hij gebruikte daarbij cementen vaten die hij zelf had gebouwd. Geen bijzondere wijnen, maar heerlijke wijnen voor elke dag, die iedereen lekker vond. Francis wilde ook wijn in de kelder maken en stuitte bij zijn zoektocht op Inglenook, een bijzonder estate in Rutherford, het deel van Napa Valley waar de Cabernet-Sauvignon perfect gedijt. Hij raakte gefascineerd door de geschiedenis van dit bedrijf en zijn oprichter, Gustave Niebaum. Gustave Niebaum was een klassieke immigrant, die al op jonge leeftijd rijk werd door de handel in bont uit Alaska. Hij besloot niet te gaan rentenieren, maar om zijn fortuin te gebruiken voor het opzetten van een wijnbedrijf in Napa Valley, in 1880. Francis Ford Coppola herkende zich in deze geschiedenis van een succesvolle immigrant, en ter ere van zijn oprichter doopte hij zijn nieuw verworven estate de Niebaum-Coppola estate winery. Vervolgens spande hij zich in om alle wijngaarden terug te kopen die ooit tot het bijzondere estate hadden behoord, een operatie die jaren vergde.