• Coppola Diamond Collection Chardonnay

Coppola Diamond Collection Chardonnay

Witte wijn uit  CaliforniëAmerika


9.5
Beschikbaarheid: Nog 10 op voorraad
Ontvang 48 Spaarpunten i
16,95

De Coppola Diamond Collection Chardonnay is een Californische Chardonnay met een verleidelijk aroma van abrikoos, citrus, rijpe meloen, heerlijk bloemig en wat vanille. De smaak is heerlijk exotisch met een droge en soepele smaak, met een beetje vet en boter, maar vooral heerlijk tropisch fruit, een vleugje karamel en vanille, romig en krachtig. .

Serveer Coppola Diamond Collection Chardonnay als aperitief, prima bij gegrilde kip, kalkoen, maar ook bij coquilles saint-jacques of kreeft.

Na persen van de chardonnay druiven fermenteert een deel van de druiven op hout en een deel op roestvrij staal om zo de romige textuur van deze wijn te garanderen samen met de herkenbare caramel tonen in de afdronk met een knisperend zuurtje. De wijn rijpt 9 maanden op frans eiken.

Awards Coppola Diamond Collection Chardonnay:

  • 94 POINTS, GOLD, 2017 Critics Challenge
  • GOLD, 2017 SF Chronicle Wine Competition
  • GOLD, 2017 Orange County Wine Society Wine Competition

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Francis Ford Coppola Winery
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Amerika
Wijnstreek Californië
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13.5%
Maximum aantal10

Francis Ford Coppola Winery

De passie voor wijn is Francis Ford Coppola met de paplepel ingegoten. Het maken van wijn is een traditie in de familie van Coppola gedurend verschillende generaties. Agostino Coppola, de grootvader van Francis Ford Coppola, maakte wijn in de kelder van zijn flatgebouw in New York. Hij gebruikte daarbij cementen vaten die hij zelf had gebouwd. Geen bijzondere wijnen, maar heerlijke wijnen voor elke dag, die iedereen lekker vond. Francis wilde ook wijn in de kelder maken en stuitte bij zijn zoektocht op Inglenook, een bijzonder estate in Rutherford, het deel van Napa Valley waar de Cabernet-Sauvignon perfect gedijt. Hij raakte gefascineerd door de geschiedenis van dit bedrijf en zijn oprichter, Gustave Niebaum. Gustave Niebaum was een klassieke immigrant, die al op jonge leeftijd rijk werd door de handel in bont uit Alaska. Hij besloot niet te gaan rentenieren, maar om zijn fortuin te gebruiken voor het opzetten van een wijnbedrijf in Napa Valley, in 1880. Francis Ford Coppola herkende zich in deze geschiedenis van een succesvolle immigrant, en ter ere van zijn oprichter doopte hij zijn nieuw verworven estate de Niebaum-Coppola estate winery. Vervolgens spande hij zich in om alle wijngaarden terug te kopen die ooit tot het bijzondere estate hadden behoord, een operatie die jaren vergde.