• Maison du Bosquet Blanc

Maison du Bosquet Blanc

Maison du Bosquet Blanc is een frisfruitige, lichtkruidige witte wijn wordt van vermentino en chardonnay gemaakt. Hij is dorstlessend droog en heeft het opwekkende toontje van citroen en limoen in de afdronk. Op een lekkere manier licht.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 2-5 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 105 Spaarpunten
5,99

Uitgebreide omschrijving

Maison du Bosquet Blanc is een van de Vin de Pays d'Oc van Domaines Robert Vic te Vias. De wijngaarden liggen in het zuiden van Frankrijk, daar waar de middellandse zee de bocht richting Spanje neemt. Warme zon, verkoelende zeewind en een tamelijk arme bodem die voor een deel uit vulkanische grond bestaat, vormt het terroir voor het trio rood, wit en rosé van Maison du Bosquet. Maison du Bosquet Blanc is een  frisfruitige, lichtkruidige witte wijn wordt van vermentino en chardonnay gemaakt. Hij is dorstlessend droog en heeft het opwekkende toontje van citroen en limoen in de afdronk. Op een lekkere manier licht.

Passend bij: aperitief, salades, tapas.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis/ -streek Languedoc Roussillon
Druivensoort Chardonnay
Vermentino
Wijnland Frankrijk
SmaakVerfrissend en dorstlessend droog. Met de 'crispy' aroma's van limoen gecombineerd met een geurig vleugje bloesem en kruiden.
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6

Languedoc Roussillon

De Languedoc omvat de departementen Aude, Gard en Hérault. De Languedoc werd in de 19e eeuw, na de aanleg van spoorwegen, de wijnschuur van Frankrijk met een hoge productie tegen een lage prijs. In de 20e eeuw was men verplicht door de concurrentie van andere landen meer op kwaliteit te letten.

De Roussillon komt ongeveer overeen met het departement Pyrénées-Orientales. Ongeveer 40% van de landbouwgrond is hier met wijngaarden beplant. In 1977 werden de A.O.C. Côtes du Roussillon (118 gemeenten) en Côtes du Roussillon Villages ingevoerd. In de meeste van deze gemeenten wordt ook Rivesaltes geproduceerd. De Roussillon is de grootste producent van VDN in Frankrijk, die zowel in rood als in wit en rosé gemaakt worden. Voor sommige wijnen worden uitsluitend muskaatdruiven gebruikt. De A.O.C. zijn Muscat de Rivesaltes en Banyuls.

De Languedoc-Roussillon produceert ook veel uitstekende Vins de Pays. De wettelijke normen hiervoor zijn niet zo streng en druivensoorten van buiten de eigen streek kunnen hiervoor gebruikt worden, zoals chardonnay, merlot en cabernet sauvignon.