• Clos de l'Oratoire des Papes Rouge

Clos de l'Oratoire des Papes Rouge

Rode wijn uit  RhôneFrankrijk


9.6
Beschikbaarheid: Uitverkocht
Ontvang 117 Spaarpunten i
39,95

Complexe rode wijn

We waren aangenaam verrast door de Clos de l'Oratoire des Papes Rouge. Het is een heerlijk complexe rode wijn, geconcentreerd, houtgelagerd en blijft delicaat! Deze Chateauneuf du Pape heeft een herkenbare kersen geur in combinatie met vijgen en kruiden zoals nootmuskaat, cacao. Je proeft smaakvolle zijdeachtige tannines, frisheid gecombineerd met hints van rode vruchten, zachte kruiden en rokerige tonen. 

Druiven in Clos de l'Oratoire des Papes Rouge

De wijngaarden zijn gelegen in de Zuidelijke Rhône vallei op de heuvels boven Châteauneuf-du-Pape. Deze regio biedt hoogwaardige rode cuvées van voornamelijk Grenache, Syrah en Mourvèdre. Clos de l'Oratoire des Papes Rouge is een blend van Grenache 80%, Syrah 8%, Mourvèdre 7% en Cinsault 5%. De druiven worden volledig ontsteeld en gedeeltelijk geperst, afhankelijk van de druivensoort, de percelen en de rijpheid. Een deel van de Syrah en Cinsault is 4 dagen koud voorgegist bij 8° C. De andere druiven werden in vaten gedaan en de gisting vond plaats tussen 22 en 24° C om een langzamere gisting te bereiken, die een gevarieerde en aromatische extractie bevordert boven looizuurextractie. De navergisting vindt plaats bij 26 tot 28° C. Extractie werd uitgevoerd door zacht over te pompen. Daarna rust de wijn 12 maanden in eikenhouten foeders.

Waarmee Clos de l'Oratoire des Papes Rouge combineren?

Clos de l'Oratoire des Papes Rouge is een heerlijke wijn bij vleesgerechten, gevogelte, wild en bij romige rijke kaassoorten.

Koop Clos de l'Oratoire des Papes Rouge online

Deze heerlijke rode wijn bestelt u online in de wijn webshop van Flesjewijn.com. Plaats snel en eenvoudig uw order en wij zorgen ervoor dat u snel van uw wijn kunt genieten!

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Ogier Caves des Papes
Druivensoort Cinsault
Grenache
Mourvèdre (Monastrell)
Syrah - Shiraz
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Rhône
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14.5%

Ogier Caves des Papes

De geschiedenis van het huis Ogier Caves des Papes begint anno 1859. Vanaf 1948 legt men zich toe op de wijnbouw. De kelders in Châteauneuf-du-Pape, waarin men de wijn produceert en laat rijpen, dateren uit de 20ste eeuw. De prachtige gebouwen van het wijnhuis zijn in Romeinse stijl. Ogier ziet het maken van wijn als een echte kunst, waarbij zeer subtiel te werk moet worden gegaan. Dat proeft men duidelijk terug in de wijnen, vanaf de standaard- tot de allergrootste appellaties van de Rhône Vallei!