Login en profiteer van extra voordeel
  • Clos Amador Cava Semi Sec Classic

Clos Amador Cava Semi Sec Classic

Mousserende wijn uit  PenedesSpanje


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 27 Spaarpunten i

Clos Amador Semi Sec Classic heeft fijne bubbels met fruitige aroma's en zachte smaken van citrus en wit fruit. Een perfecte keuze voor liefhebbers van een zacht licht zoete cava.

Clos Amador Semi Sec Classic wordt geproduceerd volgens de méthode traditionnelle. De wijngaarden zijn gelegen in Baix Penedès en Central Penedès op een gemiddelde hoogte van 250 meter boven zeeniveau. De druivensoorten worden apart geplukt en vervolgens ontsteelt. Het sap wordt gekoeld naar 14 graden en ondergaat een pneumatische kneuzing op 0.2 bar. Het most wordt voor 55% gescheiden. Fermentatie in roestvrijstalen tanks op een gecontroleerde temperatuur van 16 - 18 graden. Het sap wordt gefilterd en ondergaat een 2e traditionele fermentatie op fles. Minimale rijping van 12 maanden in het droesem.

De geweldige fruitige aroma's maken deze wijn een ideale begeleider van allerlei desserts. Ook lekker om zó te drinken!

Serveer Clos Amador Semi Sec Classic op een temperatuur van ongeveer 5 graden. De Cava is niet geschikt om op te leggen en kan het beste gedronken worden binnen 12 maanden na aankoop.

Specificaties

Wijnsoort Mousserende wijn
Cava
Mousserend wit
Wijnhuis Clos Amador
Druivensoort Macabeo
Parellada
Xarel-Lo
Wijnland Spanje
Wijnstreek Penedes
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75
Alcohol11.5%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Clos Amador

De mousserende wijnen van Clos Amador wordt geproduceerd volgens de méthode traditionnelle. De druivensoorten worden apart geplukt en vervolgens ontsteelt. Het sap wordt gekoeld naar 14 graden en ondergaat een pneumatische kneuzing op 0.2 bar. Het most wordt voor 55% gescheiden. Fermentatie in roestvrijstalen tanks op een gecontroleerde temperatuur van 16 – 18 graden. Het sap wordt gefilterd en ondergaat een 2e traditionele fermentatie op fles. Minimale rijping van 15 maanden in het droesem.

Misschien ook interessant