• Clos Amador Cava Brut geschenk

Clos Amador Cava Brut geschenk

Mousserende wijn uit  PenedesSpanje


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 30 Spaarpunten i
10,95

Clos Amador Cava Brut geschenk

Dit relatiegeschenk bestaat uit een 1 fles Clos Amador Cava Brut Delicat verpakt in een orginele Clos Amador kokerdoos. De Clos Amador Cava Brut Delicat is een fruitige, frisse cava. Heeft een groengele kleur met gouden refelcties. Fijne, elegante bubbeltjes en toch stevig. Aroma's van citrusfruit en groene appel en een hint van gerijpt wit (perzik) fruit.

Bruisend Cava geschenk

De Clos Amador Cava is een heerlijke mousserende wijn uit de Spaanse Penedès. Deze regio staat bekend om zijn vele kwalitatief hoogwaardige mousserende wijnen. Het kwaliteitsniveau mag je vergelijken met de bekende en vaak duurdere Champagnes. De Clos Amador Cava Brut Reserva Delicat wordt hetzelfde gemaakt als een Champagne, volgens de Méthode Traditionelle. Wat dan het verschil is? Alleen in de Champagne-streek mag het Champagne heten. Daarnaast spelen ook de grondprijzen, gebruikte druivenrassen en het terroir een rol. Deze Cava wordt, net als andere Cava’s, gemaakt van de lokale Catalaanse druivenrassen: Macabeo, Xarello, Parellada.

Cava geven als relatiegeschenk

Wilt u meerdere Cava geschenken versturen? We maken het u graag gemakkelijk. Bij 5 geschenken of meer kunt u gebruik maken van onze bulk verzending. Hierbij kunt u eenvoudig alle adressen in een keer aan ons aanleveren en nemen we u al het werk uit handen. Via info@flesjewijn.com kunt u vragen naar de mogelijkheden.

Specificaties

Wijnsoort Mousserende wijn
Cava
Mousserend wit
Wijnhuis Clos Amador
Druivensoort Macabeo
Parellada
Xarel-Lo
Wijnland Spanje
Wijnstreek Penedes
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75

Clos Amador

De mousserende wijnen van Clos Amador wordt geproduceerd volgens de méthode traditionnelle. De druivensoorten worden apart geplukt en vervolgens ontsteelt. Het sap wordt gekoeld naar 14 graden en ondergaat een pneumatische kneuzing op 0.2 bar. Het most wordt voor 55% gescheiden. Fermentatie in roestvrijstalen tanks op een gecontroleerde temperatuur van 16 – 18 graden. Het sap wordt gefilterd en ondergaat een 2e traditionele fermentatie op fles. Minimale rijping van 15 maanden in het droesem.

Misschien ook interessant