Login en profiteer van extra voordeel
  • Cigale Classique Cabernet Sauvignon Merlot

Cigale Classique Cabernet Sauvignon Merlot

Rode wijn uit  Frankrijk


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 21 Spaarpunten i

Volle, sapige wijn: Cigale Classique Cabernet Sauvignon Merlot

Cigale Classique Cabernet Sauvignon Merlot warme rode wijn van de Cabernet Sauvignon en Merlot druif. Deze rode wijn heeft een heerlijk aroma van cassis en mokka. De smaak is vol, sappig en heeft zoete en geroosterde tonen afgerond met zacht hout en wat vanille. Een lekker glas rood.

Combineren Cigale Classique Cabernet Sauvignon Merlot

Cigale Classique Cabernet Sauvignon Merlot is een rode wijn met een “kiss of wood” (4 mnd. nieuw Amerikaans eiken). Deze rode wijn kunt u prima zo drinken of serveren bij de barbecue, pasta, gegrild vlees of kaas.

Bestel Cigale Classique Cabernet Sauvignon online

Snel genieten van deze heerlijke wijn? U kunt Cigale Classique Cabernet Sauvignon online bestellen in de webshop van Flesjewijn.com. We bezorgen uw wijn snel en veilig bij u thuis. Bestel dus snel uw wijn in onze online wijnhandel!

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Vin Pays d'Oc
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Merlot
Wijnland Frankrijk
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13%

Vin de Pays d'Oc

Vin de pays is een Franse naamsaanduiding op het gebied van wijn met het doel de grote hoeveelheden geproduceerde wijn die nog niet geregeld zijn door een appellation d'origine contrôlée (AOC) beter te omschrijven.

De vin de pays is een vin de table, tafelwijn met een geografische oorsprong. Voor de vluchtige zuurgraden worden strikte regels gehanteerd, terwijl sommige Vins de Pays moeten voldoen aan striktere voorwaarden dan anderen. De wijnen moeten apart worden bewaard en gevinifieerd en zijn onderhevig aan een strikte kwaliteitscontrole door een speciaal daartoe aangewezen commissie.

Een van de bekendste vin de pays is de vin de pays d'Oc uit de Languedoc Roussillon, in het Zuiden van Frankrijk.

De rode, Vin de pays wijnen uit het aan de Middellandse zee gelegen gebied Languedoc-Roussillon zijn kruidig en charmant, het best als ze jong gedronken worden. Vin de Pays wijnen worden hier gemaakt van typische inheemse druivensoorten, grenache, mourvèdre, cinsaut, maar ook van de ‘grote, beroemde’ druivensoorten als cabernet sauvignon, merlot, grenache en syrah. In Vin de Pays wijnen zijn de druivensoort, het terroir en de gedrevenheid van de wijnbouwer goed op elkaar afgestemd.

Misschien ook interessant