• Cigale Classique Chardonnay Viognier

Cigale Classique Chardonnay Viognier

Deze bijzondere blend van 50% Chardonnay druiven en 50% Viognier levert een zeer opvallende witte wijn op. Een gekoelde gisting die garant staat voor de zuivere frisheid van het fruit wordt afgerond met een korte houtopvoeding.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1–5 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 123 Spaarpunten
6,95

Uitgebreide omschrijving

Deze bijzondere blend van 50% Chardonnay druiven en 50% Viognier levert een zeer opvallende witte wijn op. Een gekoelde gisting die garant staat voor de zuivere frisheid van het fruit wordt afgerond met een korte houtopvoeding.
Cigale Classique Chardonnay Viognier is een bleekgele ietwat groene wijn met een verfijnde geur van rijp geel fruit en witte bloemen. In de brede smaak proeft je een expressief exotisch fruit met een hint naar amandelen. De Cigale Classique Chardonnay Viognier is een wijn met een opvallend eigen karakter, een perfect aperitief, maar drinkt ook heerlijk bij elegante vlees- & visgerechten, salades, gevogelte. lichte oosterse maaltijden en is een openbaring bij de asperges.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Vin Pays d'Oc
Druivensoort Chardonnay
Viognier
Wijnland Frankrijk
Smaakeen expressief exotisch fruit met een hint naar amandelen
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6

Vin de Pays d'Oc

Vin de pays is een Franse naamsaanduiding op het gebied van wijn met het doel de grote hoeveelheden geproduceerde wijn die nog niet geregeld zijn door een appellation d'origine contrôlée (AOC) beter te omschrijven.

De vin de pays is een vin de table, tafelwijn met een geografische oorsprong. Voor de vluchtige zuurgraden worden strikte regels gehanteerd, terwijl sommige Vins de Pays moeten voldoen aan striktere voorwaarden dan anderen. De wijnen moeten apart worden bewaard en gevinifieerd en zijn onderhevig aan een strikte kwaliteitscontrole door een speciaal daartoe aangewezen commissie.

Een van de bekendste vin de pays is de vin de pays d'Oc uit de Languedoc Roussillon, in het Zuiden van Frankrijk.

De rode, Vin de pays wijnen uit het aan de Middellandse zee gelegen gebied Languedoc-Roussillon zijn kruidig en charmant, het best als ze jong gedronken worden. Vin de Pays wijnen worden hier gemaakt van typische inheemse druivensoorten, grenache, mourvèdre, cinsaut, maar ook van de ‘grote, beroemde’ druivensoorten als cabernet sauvignon, merlot, grenache en syrah. In Vin de Pays wijnen zijn de druivensoort, het terroir en de gedrevenheid van de wijnbouwer goed op elkaar afgestemd.