Login en profiteer van extra voordeel
  • Cigale Classique Chardonnay Viognier

Cigale Classique Chardonnay Viognier

Witte wijn uit  Frankrijk


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 21 Spaarpunten i

Cigale Classique Chardonnay Viognier is een witte wijn van 50% Chardonnay en 50% Viognier druiven. De wijn heeft intense aroma's van rijpe peer,en grapefruit. De smaak is vol met expressief exotisch fruit, een hint van amandelen en eiken. Lekker glas wit.

Een gekoelde gisting die garant staat voor de zuivere frisheid van het fruit wordt afgerond met een korte houtopvoeding.
De Cigale Classique Chardonnay Viognier is een wijn met een opvallend eigen karakter, een perfect aperitief, maar drinkt ook heerlijk bij elegante vlees- & visgerechten, salades, gevogelte. lichte oosterse maaltijden en is een openbaring bij de asperges.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Vin Pays d'Oc
Druivensoort Chardonnay
Viognier
Wijnland Frankrijk
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75
Alcohol13%

Vin de Pays d'Oc

Vin de pays is een Franse naamsaanduiding op het gebied van wijn met het doel de grote hoeveelheden geproduceerde wijn die nog niet geregeld zijn door een appellation d'origine contrôlée (AOC) beter te omschrijven.

De vin de pays is een vin de table, tafelwijn met een geografische oorsprong. Voor de vluchtige zuurgraden worden strikte regels gehanteerd, terwijl sommige Vins de Pays moeten voldoen aan striktere voorwaarden dan anderen. De wijnen moeten apart worden bewaard en gevinifieerd en zijn onderhevig aan een strikte kwaliteitscontrole door een speciaal daartoe aangewezen commissie.

Een van de bekendste vin de pays is de vin de pays d'Oc uit de Languedoc Roussillon, in het Zuiden van Frankrijk.

De rode, Vin de pays wijnen uit het aan de Middellandse zee gelegen gebied Languedoc-Roussillon zijn kruidig en charmant, het best als ze jong gedronken worden. Vin de Pays wijnen worden hier gemaakt van typische inheemse druivensoorten, grenache, mourvèdre, cinsaut, maar ook van de ‘grote, beroemde’ druivensoorten als cabernet sauvignon, merlot, grenache en syrah. In Vin de Pays wijnen zijn de druivensoort, het terroir en de gedrevenheid van de wijnbouwer goed op elkaar afgestemd.

Misschien ook interessant