• Churchill's Tawny Reserve Port

Churchill's Tawny Reserve Port

Port uit  DouroPortugal


9.6
Beschikbaarheid: Nog 4 op voorraad
Ontvang 45 Spaarpunten i
15,95

Churchill's Tawny Reserve Port is zacht en delicaat van structuur door 5 jaar houtrijping. Hierdoor ook een mooie licht granaatrode tot bijna bruine kleur. Herkenbare aroma's van rozijnen, pruimen, karamel en geroosterde noten. Een Tawny port met een verfijnde smaak en toch levendig met natuurlijke zuren en een mooie lange afdronk.

De Churchill's Tawny Reserve Port is een blend van diverse wijnen afkomstig van de topgekwalificeerde wijngaarden van Churchill’s. Dit zijn de “A-wijngaarden” afkomstig uit de Cima Corgo, het hart van de Portstreek. De wijn is een blend van vele druivenrassen waaronder de belangrijkste soorten: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Cão, Tinta Barroca, Touriga Franca en Tinta Francisca.

Churchill's Tawny Reserve Port is heerlijk om zo te drinken. Ook zeer geschikt als begeleider van noten, amandelen, rozijnen, abrikozen en pittige kazen. Serveren: 12-15 graden

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Churchills Port
Druivensoort Tinta Barroca
Tinta Cão
Tinta Francisca
Tinta nacional
Tinta Roriz
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol19.5%
Maximum aantal4

Churchills Port

In de portwereld kennen we vele oude spelers, bedrijven die eeuwen geleden zijn opgericht en ondertussen zelfs een begrip zijn geworden. Daartussen is Churchills Port "nieuw". Opgericht in 1981 door John Graham die de lange en bekende traditie van zijn familie in de Port wilde voortzetten maar tegelijkertijd ook zijn eigen port stijl wil creëren.

Het bedrijf is vernoemd naar zijn vrouw, Caroline Churchill. Churchills Port komt  "net" kijken tussen de "oude" portbedrijven en heeft met vrijere en gedurfde aanpak ervoor gezorgd dat het (in slechts 30 jaar) een benijdenswaardige reputatie opgebouwd voor het produceren van Port van zeer hoge kwaliteit.

Quinta da Gricha

In 1999 heeft Churchills Port Quinta da Gricha aangekocht. Een 50 hectare groot domein met A-wijngaarden op de zuidoever van de Douro , tussen Pinhão en Tua, in het prestigieuze Cima Corgo gebied. Alle Churchill’s Port wordt geproduceerd in de ‘winery’ van Quinta da Gricha in traditionele granieten bakken (lagares) uit 1852! Sinds de acquisitie van Quinta da Gricha maakt Churchill’s niet alleen Port maar ook gewone wijnen onder de naam Churchill’s Estates. Deze zijn sinds 2004 op de markt en deze zijn, net als de Ports, van een uitstekende kwaliteit. In de huidige wijnmarkt staat Churchill’s te boek als een high quality ‘boutique’ Port and Douro Wine Company gespecialiseerd in premium Port en verschillende Douro wijncategorieën.

Misschien ook interessant