• Churchill's Port & Wine Company Tawny Port

Churchill's Port & Wine Company Tawny Port

Port uit  DouroPortugal


9.6
Beschikbaarheid: Uitverkocht
Ontvang 33 Spaarpunten i
11,95

Churchill's Port & Wine Company Tawny Port heeft een licht gerijpte kleur en geuren van iets chocola. De smaak zet zacht in en blijft aangenaam lang nahangen.

De port van Churchill's laat men zo lang mogelijk natuurlijk fermenteren en men voegt zo min mogelijk brandewijn toe als mogelijk is. Hierdoor is de port natuurlijker en heerft meer structuur. Men heeft er bewust voor gekozen om de port van Churchill's zo natuurlijk mogelijk te maken. Dit alles is een enorm nauwkeurig proces met als resultaat dat de Churchill's Port altijd enorm in balans zijn.

Serveer Churchill's Port & Wine Company Tawy Port als aperitief of met wat noten. Ook erg lekker bij diverse kazen.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Churchills Port
Druivensoort Tinta nacional
Tinta Roriz
Touriga Franca
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol19.5%

Churchills Port

In de portwereld kennen we vele oude spelers, bedrijven die eeuwen geleden zijn opgericht en ondertussen zelfs een begrip zijn geworden. Daartussen is Churchills Port "nieuw". Opgericht in 1981 door John Graham die de lange en bekende traditie van zijn familie in de Port wilde voortzetten maar tegelijkertijd ook zijn eigen port stijl wil creëren.

Het bedrijf is vernoemd naar zijn vrouw, Caroline Churchill. Churchills Port komt  "net" kijken tussen de "oude" portbedrijven en heeft met vrijere en gedurfde aanpak ervoor gezorgd dat het (in slechts 30 jaar) een benijdenswaardige reputatie opgebouwd voor het produceren van Port van zeer hoge kwaliteit.

Quinta da Gricha

In 1999 heeft Churchills Port Quinta da Gricha aangekocht. Een 50 hectare groot domein met A-wijngaarden op de zuidoever van de Douro , tussen Pinhão en Tua, in het prestigieuze Cima Corgo gebied. Alle Churchill’s Port wordt geproduceerd in de ‘winery’ van Quinta da Gricha in traditionele granieten bakken (lagares) uit 1852! Sinds de acquisitie van Quinta da Gricha maakt Churchill’s niet alleen Port maar ook gewone wijnen onder de naam Churchill’s Estates. Deze zijn sinds 2004 op de markt en deze zijn, net als de Ports, van een uitstekende kwaliteit. In de huidige wijnmarkt staat Churchill’s te boek als een high quality ‘boutique’ Port and Douro Wine Company gespecialiseerd in premium Port en verschillende Douro wijncategorieën.