• Churchill's Port & Wine Company Ruby Port

Churchill's Port & Wine Company Ruby Port

Churchill's Port & Wine Company Ruby Port heeft een prachtige rode robijnrode kleur en aroma’s van rijp donker fruit. De smaak is krachtig, pittig en mild zoet.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 33 Spaarpunten
11,95

Uitgebreide omschrijving

Churchill's Port & Wine Company Ruby Port heeft een prachtige rode robijnrode kleur en aroma’s van rijp donker fruit. De smaak is krachtig, pittig en mild zoet.

De port van Churchill's laat men zo lang mogelijk natuurlijk fermenteren en men voegt zo min mogelijk brandewijn toe als mogelijk is. Hierdoor is de port natuurlijker en heerft meer structuur. Men heeft er bewust voor gekozen om de port van Churchill's zo natuurlijk mogelijk te maken. Dit alles is een enorm nauwkeurig proces met als resultaat dat de Churchill's Port altijd enorm in balans zijn.

Serveer Churchill's Port & Wine Company Ruby Port als aperitief of bij zoete desserts met fruit, zachte kazen.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Churchills Port
Druivensoort Tinta nacional
Tinta Roriz
Touriga Franca
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol19.5%

Churchills Port

In de portwereld kennen we vele oude spelers, bedrijven die eeuwen geleden zijn opgericht en ondertussen zelfs een begrip zijn geworden. Daartussen is Churchills Port "nieuw". Opgericht in 1981 door John Graham die de lange en bekende traditie van zijn familie in de Port wilde voortzetten maar tegelijkertijd ook zijn eigen port stijl wil creëren.

Het bedrijf is vernoemd naar zijn vrouw, Caroline Churchill. Churchills Port komt  "net" kijken tussen de "oude" portbedrijven en heeft met vrijere en gedurfde aanpak ervoor gezorgd dat het (in slechts 30 jaar) een benijdenswaardige reputatie opgebouwd voor het produceren van Port van zeer hoge kwaliteit.