• Churchill's Late Bottled Vintage

Churchill's Late Bottled Vintage

Churchill's Late Bottled Vintage is een prachtige LBV port. Volle donkere kleur met aroma's van bosvuchten en tonen van cacao. De smaak is krachtig en ook romig, zacht met tonen van gebrande caramel, vijgen, pruimen en een hint chocolade. Mooie balans in zoetheid en tannine gehalte en loopt uit een lange smaakvolle afdronk.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
19,95
Ontvang 57 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Churchills Port hier >

Uitgebreide omschrijving

Churchill's Late Bottled Vintage is een prachtige LBV port. Volle donkere kleur met aroma's van bosvuchten en tonen van cacao. De smaak is krachtig en ook romig, zacht met tonen van gebrande caramel, vijgen, pruimen en een hint chocolade. Mooie balans in zoetheid en tannine gehalte en loopt uit een lange smaakvolle afdronk.

LBV port is momenteel een van de meest populaire port stijlen. LBV port biedt bijna Vintage kwaliteit voor een "top ruby" prijs. De Churchill's LBV port komt van dezelfde wijngaarden waar ook de Vintage Port vandaan komen. Het is een blend van diverse druivensoorten zoals Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinto Cão, Tinta Barroca, Touriga Franca and Tinta Francisca.

De definitieve blend van de Churchill's Late Bottled Vintage is zorgvuldig samengesteld en rijpt gedurende 4 jaar op grote eiken vaten waar de harde tannines verzachten zonder kracht en smaak te verliezen. Na de rijpingsperiode wordt de port ongefilterd gebotteld.

Churchill's Late Bottled Vintage kan het beste liggend bewaard worden, deze port is direct drinkbaar maar kan zeker nog diverse jaren bewaard worden. Zet de fles een paar uur voor het openen rechtop. We adviseren om deze LBV port 2 uur voor serveren te decanteren. Na het openen is de port 10 dagen houdbaar. (voorkom zuurstof in de fles, Vacuvin eventueel als de port terug is gegaan in de fles na het decanteren)

Serveer Churchill's Late Bottled Vintage zelfstandig om na lunch of diner van de mooie LBV port te genieten of serveer het bij chocolade desserts, rijke kazen zoals Stilton of Camembert.

Tip: Bewaar het laatste restje van de port met het depot voor het kruiden van vlees of voeg het toe aan een saus.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Churchills Port
Druivensoort Tinta Barroca
Tinta Cão
Tinta Francisca
Tinta nacional
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol19.5%
Maximum aantal1

Churchills Port

In de portwereld kennen we vele oude spelers, bedrijven die eeuwen geleden zijn opgericht en ondertussen zelfs een begrip zijn geworden. Daartussen is Churchills Port "nieuw". Opgericht in 1981 door John Graham die de lange en bekende traditie van zijn familie in de Port wilde voortzetten maar tegelijkertijd ook zijn eigen port stijl wil creëren.

Het bedrijf is vernoemd naar zijn vrouw, Caroline Churchill. Churchills Port komt  "net" kijken tussen de "oude" portbedrijven en heeft met vrijere en gedurfde aanpak ervoor gezorgd dat het (in slechts 30 jaar) een benijdenswaardige reputatie opgebouwd voor het produceren van Port van zeer hoge kwaliteit.

Quinta da Gricha

In 1999 heeft Churchills Port Quinta da Gricha aangekocht. Een 50 hectare groot domein met A-wijngaarden op de zuidoever van de Douro , tussen Pinhão en Tua, in het prestigieuze Cima Corgo gebied. Alle Churchill’s Port wordt geproduceerd in de ‘winery’ van Quinta da Gricha in traditionele granieten bakken (lagares) uit 1852! Sinds de acquisitie van Quinta da Gricha maakt Churchill’s niet alleen Port maar ook gewone wijnen onder de naam Churchill’s Estates. Deze zijn sinds 2004 op de markt en deze zijn, net als de Ports, van een uitstekende kwaliteit. In de huidige wijnmarkt staat Churchill’s te boek als een high quality ‘boutique’ Port and Douro Wine Company gespecialiseerd in premium Port en verschillende Douro wijncategorieën.