• Churchill’s Dry White Port

Churchill’s Dry White Port

Port uit  DouroPortugal


9.6
Beschikbaarheid: Nog 2 op voorraad
Ontvang 48 Spaarpunten i
16,95

Churchill’s Dry White Port is prachtig goud geel van kleur die het gevolg is van de 10 jarige rijping. De neus heeft tonen van noten, rozijnen en droogbloemen. De smaak van deze witte port is fris, licht zoet en complex. Je proeft  smaken van o.a. geroosterde amandelen, citrusschillen, noodmuskaat, eucalyptus en weelderig fruit. De afdronk is lang fruitig, droog en nootachtig.

Churchill’s Dry White Port is de specialiteit van dit Porthuis en is uniek van stijl. De lange 10 jarige rijping komt ook duidelijk tot uiting in de zachtheid en complexiteit van deze port. Churchill’s Dry White Port is het perfecte aperitief, koud geserveerd, voor elk moment van het jaar!
De druiven zijn afkomstig van speciaal geselecteerde oude, hoog gelegen wijngaarden uit de Cima Corgo, het hart van de Portstreek. De wijn is een blend van vele druivenrassen waaronder de belangrijkste soorten: Malvasia Fina, Codega, Gouveio and Rabigato.

Serveer Churchill’s Dry White Port als aperitief voor lunch of diner. Tevens een goede begeleider van gerookte zalm, olijven, geroosterde amandelen en kaaskoekjes.Serveertemperatuur: 8-10 graden

Deze fruitige witte port is gefilterd en dient na botteling gedronken te worden. Decanteren is niet nodig. Nadat de fles is geopend kan men deze nog een maand bewaren.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Churchills Port
Druivensoort Malvasia Fina
Rabigato
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)50cl
Alcohol19.5%
Maximum aantal2

Churchills Port

In de portwereld kennen we vele oude spelers, bedrijven die eeuwen geleden zijn opgericht en ondertussen zelfs een begrip zijn geworden. Daartussen is Churchills Port "nieuw". Opgericht in 1981 door John Graham die de lange en bekende traditie van zijn familie in de Port wilde voortzetten maar tegelijkertijd ook zijn eigen port stijl wil creëren.

Het bedrijf is vernoemd naar zijn vrouw, Caroline Churchill. Churchills Port komt  "net" kijken tussen de "oude" portbedrijven en heeft met vrijere en gedurfde aanpak ervoor gezorgd dat het (in slechts 30 jaar) een benijdenswaardige reputatie opgebouwd voor het produceren van Port van zeer hoge kwaliteit.

Quinta da Gricha

In 1999 heeft Churchills Port Quinta da Gricha aangekocht. Een 50 hectare groot domein met A-wijngaarden op de zuidoever van de Douro , tussen Pinhão en Tua, in het prestigieuze Cima Corgo gebied. Alle Churchill’s Port wordt geproduceerd in de ‘winery’ van Quinta da Gricha in traditionele granieten bakken (lagares) uit 1852! Sinds de acquisitie van Quinta da Gricha maakt Churchill’s niet alleen Port maar ook gewone wijnen onder de naam Churchill’s Estates. Deze zijn sinds 2004 op de markt en deze zijn, net als de Ports, van een uitstekende kwaliteit. In de huidige wijnmarkt staat Churchill’s te boek als een high quality ‘boutique’ Port and Douro Wine Company gespecialiseerd in premium Port en verschillende Douro wijncategorieën.

Misschien ook interessant