• Churchill's 30 Years Old Tawny Port

Churchill's 30 Years Old Tawny Port

Port uit  DouroPortugal


9.6
Beschikbaarheid: Nog 3 op voorraad
Ontvang 255 Spaarpunten i
85,50

Churchill's 30 Years Old Tawny Port is helder amber kleurig. Complexe en verleidelijke aroma's als toffee, ceder hout en vers donker fruit komen je tegemoet. Erg elegant en gelaagd van smaak. Een combinatie van frisse- met de gerijpte tonen van gedroogd fruit en sinaasappelschil en een bloemen en mentol ondertoon. Afdronk is lang en fluweel zacht!

De druiven voor deze Churchill's 30 Years Old Tawny Port zijn afkomstig van het Churchill estate dat gelegen is in Cima Corgo  een sub-regio van de Douro. De blend bestaat uit een mix van verschillende druivensoorten zoals Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinto Cão, Tinta Barroca, Touriga Franca and Tinta Francisca. Deze worden met de hand geplukt.

De Churchill's 30 Years Old Tawny Port is gefilterd en klaar om te drinken. De port rijpt niet meer verder op de fles. Na het openen van de fles kan je deze nog een maand bewaren. Serveertemperatuur: 12º - 14ºC.

Serveer Churchill's 30 Years Old Tawny Port bij gedroogd fruit, geroosterde amandelen en rijpe kazen.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Churchills Port
Druivensoort Tinta Barroca
Tinta Cão
Tinta Francisca
Touriga Franca
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Inhoud fles(cl)50cl
Alcohol19.5%
Maximum aantal3

Churchills Port

In de portwereld kennen we vele oude spelers, bedrijven die eeuwen geleden zijn opgericht en ondertussen zelfs een begrip zijn geworden. Daartussen is Churchills Port "nieuw". Opgericht in 1981 door John Graham die de lange en bekende traditie van zijn familie in de Port wilde voortzetten maar tegelijkertijd ook zijn eigen port stijl wil creëren.

Het bedrijf is vernoemd naar zijn vrouw, Caroline Churchill. Churchills Port komt  "net" kijken tussen de "oude" portbedrijven en heeft met vrijere en gedurfde aanpak ervoor gezorgd dat het (in slechts 30 jaar) een benijdenswaardige reputatie opgebouwd voor het produceren van Port van zeer hoge kwaliteit.

Quinta da Gricha

In 1999 heeft Churchills Port Quinta da Gricha aangekocht. Een 50 hectare groot domein met A-wijngaarden op de zuidoever van de Douro , tussen Pinhão en Tua, in het prestigieuze Cima Corgo gebied. Alle Churchill’s Port wordt geproduceerd in de ‘winery’ van Quinta da Gricha in traditionele granieten bakken (lagares) uit 1852! Sinds de acquisitie van Quinta da Gricha maakt Churchill’s niet alleen Port maar ook gewone wijnen onder de naam Churchill’s Estates. Deze zijn sinds 2004 op de markt en deze zijn, net als de Ports, van een uitstekende kwaliteit. In de huidige wijnmarkt staat Churchill’s te boek als een high quality ‘boutique’ Port and Douro Wine Company gespecialiseerd in premium Port en verschillende Douro wijncategorieën.