• Churchill's 2019 Quinta da Gricha Vintage Port Special Edition kist 3 fles

Churchill's 2019 Quinta da Gricha Vintage Port

Port uit  DouroPortugal


9.5
Beschikbaarheid: Nog 2 op voorraad
Ontvang 477 Spaarpunten i
159,95

Churchill's 2019 Quinta da Gricha Vintage Port

Churchill's 2019 Quinta da Gricha Vintage Port is zeer donker van kleur. De geur van deze single quinta vintage port is vol blauwe bessen met een mineralige ondertoon. De smaak is elegant en intens, je herkent kruiden en specerijen in combinatie met duidelijke tannines en levendige zuren. De afdronk is lang.

Churchill's 2019 Quinta da Gricha Vintage Port Special EditionChurchill's 2019 Quinta da Gricha Vintage Port Special Edition

Om te vieren dat Churchill's 20 jaar geleden Quinta da Gricha heeft aangekocht brengen zij voor deze gelegenheid een speciale editie op de markt. Deze bestaat uit een houten kist met drie flessen en een beschrijving van deze prachtige Quinta

Hoe maakt men deze vintage port?

De pluk vond plaats onder perfecte weersomstandigheden waarna de druiven naar een koel kamer worden overgebracht. Later op de dag worden de gekoelde druiven op de traditionele wijze geperst (met de voeten). De wijn fermenteert op natuurlijke wijze gedurende 5 dagen waarna de wijn versterkt wordt. Gedurende de eerste winter verblijft de wijn in de Douro en wordt dan in het voorjaar getransporteerd naar Vila Nova de Gaia in Porto. Hier rijpt het gedurende 1 jaar op eiken houten vaten waarna de port gebotteld wordt en bewaard wordt in de kelders.

Quinta da Gricha

Deze Quinta is gelegen op de zuidelijke oever van de Douro rivier tussen Pinhão en Tua en "kijkt' naar het noorden. Hier liggen de oudere wijngaarden met wijnstokken van ongeveer 60 jaar oud. Voor alle Quinta da Gricha Vintage Port geldt dat zo op traditionele wijze worden geproduceerd: de druiven worden met de hand geplukt, de persing van de druiven gaat door het met de voeten treden in granieten lagares, en er vind een natuurlijke gisting plaats zonder toegevoegd gisten. Totale productie 2019 vintage port is slechts 565 kisten.

Review 16/20 Richard Mayson:
Deep, opaque; open, fragrant minty hedgerow aromas; well-defined berry fruit, still a little raw and needing time to knit together, backed by dusty-gravelly tannins and a vibrant finish. Mid-term wine, enjoyable now but better in 7 – 10 years. June 2021

Vintage Port Special Edition kado geven

Deze Churchill's 2019 Quinta da Gricha Vintage Port Special Edition is een prachtig kado voor een portliefhebbert. Dit kado is hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel bezorgd wordt. Kan je niet wachten om zelf van de Churchill's 2019 Quinta da Gricha Vintage Port te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Port
Relatiegeschenken
Wijnhuis Churchills Port
Druivensoort Tinta Barroca
Tinta Francisca
Tinta Roriz
Touriga Franca
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)3 x 75cl
Alcohol20%
Maximum aantal2

Churchills Port

In de portwereld kennen we vele oude spelers, bedrijven die eeuwen geleden zijn opgericht en ondertussen zelfs een begrip zijn geworden. Daartussen is Churchills Port "nieuw". Opgericht in 1981 door John Graham die de lange en bekende traditie van zijn familie in de Port wilde voortzetten maar tegelijkertijd ook zijn eigen port stijl wil creëren.

Het bedrijf is vernoemd naar zijn vrouw, Caroline Churchill. Churchills Port komt  "net" kijken tussen de "oude" portbedrijven en heeft met vrijere en gedurfde aanpak ervoor gezorgd dat het (in slechts 30 jaar) een benijdenswaardige reputatie opgebouwd voor het produceren van Port van zeer hoge kwaliteit.

Quinta da Gricha

In 1999 heeft Churchills Port Quinta da Gricha aangekocht. Een 50 hectare groot domein met A-wijngaarden op de zuidoever van de Douro , tussen Pinhão en Tua, in het prestigieuze Cima Corgo gebied. Alle Churchill’s Port wordt geproduceerd in de ‘winery’ van Quinta da Gricha in traditionele granieten bakken (lagares) uit 1852! Sinds de acquisitie van Quinta da Gricha maakt Churchill’s niet alleen Port maar ook gewone wijnen onder de naam Churchill’s Estates. Deze zijn sinds 2004 op de markt en deze zijn, net als de Ports, van een uitstekende kwaliteit. In de huidige wijnmarkt staat Churchill’s te boek als een high quality ‘boutique’ Port and Douro Wine Company gespecialiseerd in premium Port en verschillende Douro wijncategorieën.

Misschien ook interessant