• Churchill's 2017 Vintage Port

Churchill's 2017 Vintage Port

Port uit  DouroPortugal


9.5
Beschikbaarheid: Nog 1 op voorraad
Ontvang 201 Spaarpunten i
67,50

Churchill's 2017 Vintage Port is van uitzonderlijke kwaliteit en heeft alles in zich om uit te groeien tot een van de allermooiste vintages van deze eeuw. De kleur van deze 2017 Vintage port is intens diep violet en na openen komt het aroma al gelijk naar je toe. Je ruikt het hars van naaldbomen samen met verse bosbessenaroma's. De smaak is uitbundig en vol bramen incombinatie met mineralen en tannines. Heel krachtig en complex. Deze vintage port heeft een aangename zuurgraad en een lange volle afdronk. Churchill's 2017 Vintage Port kan zeer lang bewaard worden.

Churchill’s is verheugd om ook 2017 uit te roepen tot een Declared Year. Dit markeert tevens een uniek moment in de historie. Dit is de eerste keer in bijna een eeuw dat er een back-to-back declaration plaats vindt. Er bestond enige twijfel omdat het eigenlijk not done is om dit te doen, maar 2017 is zo ontzettend mooi dat met de traditie is gebroken.

Het wijnbouwjaar 2016-2017 was extreem heet en droog, met 30 tot 46% minder regen in de Cima Corgo en Douro Superior. Dit zorgde voor een snellere vegetatieve levenscyclus hetgeen resulteerde in de vroegste oogst ooit op Quinta da Gricha. De eerste percelen werden al in midden augustus geoogst. Deze condities hebben bijgedragen tot een intense concentratie van fruit en tannine.
De wijnmakers van Churchill’s zijn al sinds de eerste run-off samples van de lagares zeer enthousiast over de 2017 Vintage Port. De frisse intensiteit van 2017 is een voorbeeld voor de Vintage Port stijl van het porthuis.

Johnny Graham, oprichter van Churchill’s typeert de VP2017 als volgt: “there is a raw vibrancy to Churchill’s 2017 Vintage Port, combining a purity of fruit with a vein of natural acidity, which will give this wine great ageing potential.”

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Churchills Port
Druivensoort Tinta Barroca
Tinta Cão
Tinta Roriz
Touriga Franca
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Maximum aantal1

Churchills Port

In de portwereld kennen we vele oude spelers, bedrijven die eeuwen geleden zijn opgericht en ondertussen zelfs een begrip zijn geworden. Daartussen is Churchills Port "nieuw". Opgericht in 1981 door John Graham die de lange en bekende traditie van zijn familie in de Port wilde voortzetten maar tegelijkertijd ook zijn eigen port stijl wil creëren.

Het bedrijf is vernoemd naar zijn vrouw, Caroline Churchill. Churchills Port komt  "net" kijken tussen de "oude" portbedrijven en heeft met vrijere en gedurfde aanpak ervoor gezorgd dat het (in slechts 30 jaar) een benijdenswaardige reputatie opgebouwd voor het produceren van Port van zeer hoge kwaliteit.

Quinta da Gricha

In 1999 heeft Churchills Port Quinta da Gricha aangekocht. Een 50 hectare groot domein met A-wijngaarden op de zuidoever van de Douro , tussen Pinhão en Tua, in het prestigieuze Cima Corgo gebied. Alle Churchill’s Port wordt geproduceerd in de ‘winery’ van Quinta da Gricha in traditionele granieten bakken (lagares) uit 1852! Sinds de acquisitie van Quinta da Gricha maakt Churchill’s niet alleen Port maar ook gewone wijnen onder de naam Churchill’s Estates. Deze zijn sinds 2004 op de markt en deze zijn, net als de Ports, van een uitstekende kwaliteit. In de huidige wijnmarkt staat Churchill’s te boek als een high quality ‘boutique’ Port and Douro Wine Company gespecialiseerd in premium Port en verschillende Douro wijncategorieën.