• Churchill’s 20 Years Old Tawny Port

Churchill’s 20 Years Old Tawny Port

Port uit  DouroPortugal


9.5
Beschikbaarheid: Nog 1 op voorraad
Ontvang 132 Spaarpunten i
44,95

Churchill’s 20 Years Old Tawny Port is helder licht amber kleurig en heeft een delicaat aroma van amandelen, kersen gedroogd fruit en kersen. De smaak is rijk en aroma's komen hierin terug. De heerlijke zuren houden de port fris en elegant. Een port van uitzonderlijke kwaliteit!

Deze 20 jaar oude tawny is een afspiegeling van het Douro terroir gecombineerd met een delicate lagering in oude eikenhouten vaten. Het resultaat is een port boordevol finesse en vasthoud aan de frisse identiteit die terug te vinden is in alle Port van Churchill’s. De druiven zijn afkomstig van de oude wijngaarden uit de Cima Corgo, het hart van de Portstreek. De wijn is een blend van vele druivenrassen waaronder de belangrijkste soorten: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Cão, Tinta Barroca, Touriga Franca en Tinta Francisca.

Serveer Churchill’s 20 Years Old Tawny Port bij gedroogd fruit, geroosterde amandelen en gerijpte kazen.Serveertemperatuur: 12-15 graden

Deze port is gefilterd en dient na botteling gedronken te worden. Nadat de fles is geopend kan men deze nog een maand bewaren.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Churchills Port
Druivensoort Tinta Barroca
Tinta Cão
Tinta Francisca
Touriga Franca
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Inhoud fles(cl)50cl
Alcohol19.5%
Maximum aantal1

Churchills Port

In de portwereld kennen we vele oude spelers, bedrijven die eeuwen geleden zijn opgericht en ondertussen zelfs een begrip zijn geworden. Daartussen is Churchills Port "nieuw". Opgericht in 1981 door John Graham die de lange en bekende traditie van zijn familie in de Port wilde voortzetten maar tegelijkertijd ook zijn eigen port stijl wil creëren.

Het bedrijf is vernoemd naar zijn vrouw, Caroline Churchill. Churchills Port komt  "net" kijken tussen de "oude" portbedrijven en heeft met vrijere en gedurfde aanpak ervoor gezorgd dat het (in slechts 30 jaar) een benijdenswaardige reputatie opgebouwd voor het produceren van Port van zeer hoge kwaliteit.

Quinta da Gricha

In 1999 heeft Churchills Port Quinta da Gricha aangekocht. Een 50 hectare groot domein met A-wijngaarden op de zuidoever van de Douro , tussen Pinhão en Tua, in het prestigieuze Cima Corgo gebied. Alle Churchill’s Port wordt geproduceerd in de ‘winery’ van Quinta da Gricha in traditionele granieten bakken (lagares) uit 1852! Sinds de acquisitie van Quinta da Gricha maakt Churchill’s niet alleen Port maar ook gewone wijnen onder de naam Churchill’s Estates. Deze zijn sinds 2004 op de markt en deze zijn, net als de Ports, van een uitstekende kwaliteit. In de huidige wijnmarkt staat Churchill’s te boek als een high quality ‘boutique’ Port and Douro Wine Company gespecialiseerd in premium Port en verschillende Douro wijncategorieën.